MoRe i media

MoRe i media

Ny pilot hos MoRe för flisimpregnering

2019-02-07

MoRe Research har installerat en pilot för studier av flisimpregnering i realtid. Den är sammankopplad med MoRe Researchs pilotkokeri och används för studier av hur flis impregneras och kokas under olika betingelser.

Laboratorium för skogsindustrin firar 70 år

2018-12-19

Lab 48 i MoRe-huset i Örnsköldsvik firar i år 70 år och är en byggnad där avancerad forskning och utveckling har skett och fortsätter att ske. Här har syrgasblekning och Kappa-Batch av stor betydelse för massaindustrin utvecklats och huset rymmer idag en rad avancerade och unika pilotutrustningar för MoRe och RISE Processum.

MoRe investerar i ny stålbandspress

2018-12-11

MoRe har investerat i en ny stålbandspress, där starka förpackningsmaterial från lågenergi högutbytesmassa kan utvecklas. Tanken är att skapa förutsättningar för att dagens tidnings- och journalpappersbruk som använder högutbytesmassa relativt enkelt ska kunna modifiera sina pappersmaskiner och massaprocesser för tillverkning av förpackningsmaterial som i flera avseenden är bättre än dagens baserade på kemisk massa.

Indiens ambassadör besöker Domsjö fabriker

2018-09-14

 

Vattentåligt papper

2018-06-21

Dagens fiberbaserade material är känsliga för fukt och de är inte alltid så praktiska att använda. Framgångsrik forsning vid Mittuniversitetet visar att det går att producera papper som tål fukt, en egenskap som skulle ge det många konkurrensfördelar. 

MoRe på Zellcheming 2018

2018-06-20

Zellcheming-Expo i Frankfurt pågår från den 26 till den 28 juni och arrangeras i år för 113 gången. Parallellt med mässan hålls ett Cellulose Symposium 27 och 28 juni på vilket Tove Samuelsson, licentiand hos MoRe Research, kommer att hålla föredrag om starka högutbytesmassor till förpackningar.

MoRe utbildade laboranter i Gruvön

2018-06-07

I samband med BillerudKorsnäs kartongmaskininvestering i Gruvön har ett stort utbildningspaket satts i sjön. P&L har, med MoRe som utförare, fått uppdraget att utbilda de laboranter som anställts för kartongmaskinen.

 

MoRe kan mäta kolofoniumhalten

2018-06-07

På senare tid har MoRe fått flera förfrågningar och uppdrag för analys av förekomsten av kolofonium i massa, speciellt avsett för hygienprodukter. Enligt MoRe är anledningen till dessa uppdrag att produkter innehållande en viss minsta mängd kolofonium kan ge kontaktallergi med långvariga besvär som följd.

MoRe med i film av High Coast Invest

2018-04-11

High Coast Invest har lanserat en film om Högakustenområdet. MoRe Research har äran att delta med fina bilder av vår medarbetare Leticia Acevedo Förrich i labmiljö. Se filmen.

Stavbestrykning en bra metod för test av olika pålägg

2018-04-03

Traditionellt har stavbestrykning använts för att testa ytlim och bestrykningssmet för pålägg på grafiska papper. Men metoden har, enligt MoRe Research, också visat sig vara värdefull för att testa bestrykning av nya kemiska lösningar. Den har därför fått en renässans och används nu i flera nya applikationsförsök, bland annat med nanocellulosa, skriver MoRe Research på sin hemsida.