Nyheter

Blivande jägmästare hos MoRe

2012-09-26

Tjugofem blivande jägmästare har under fyra dagar hos MoRe genomfört kursen Hela vägen. Den omfattade alla steg från barkning av ved till färdigt papper med både praktiska och teoretiska inslag. Som avslutning ingick ett studiebesök hos Domsjö Fabriker.

- Det var en intresserad och vetgirig grupp och vi hade fyra givande dagar, berättar Elly Westberg som tillsammans med Magnus Edblad ansvarade för kursen. Studenterna går fjärde året av sin jägmästarutbildning och då passar det bra att på ett koncentrerat sätt visa vad som händer med virket när det fällts och transporterats till industrin. 

- Eftersom vi har en komplett kedja av pilotutrustningar, från ved till färdigt papper, kan vi kombinera teoretiska avsnitt med praktiska tillämpningar hela vägen. Att de blivande jägmästarna uppskattade kursen framgår också av deras omdömen; "Trevlig personal, intressant och bra att ta med sig ut i arbetslivet vid råvaruförsörjning, en helhetsförståelse som vi normalt inte får av bara studiebesök på ett massabruk". "Bra att få se så många moment och varva föreläsningar med praktik".   

Ett uppskattat fika var den speciella granskottsglassen från Myckelgensjö Glassfabrik, (http://www.mglass.se/ ) utanför Örnsköldsvik.