Nyheter

Dynamic Drainage Analyzer byggs och servas av MoRe

2012-04-16

Eurocon Analyzer har övertagit försäljning och service av Dynamic Drainage Analyzer, DDA, en utrustning som på ett verklighetsnära sätt simulerar avvattningsförhållandena i en modern pappersmaskin, från Akribi Kemikonsulter. Utrustningen byggs och servas av MoRe på uppdrag av Eurocon Analyzer.

Utrustningen för avvattningsanalys uppfanns av Sven Forsberg och utvecklades i samarbete med bland andra EKA. Den åstadkommer en verklighetstrogen simulering av avvattningsförhållandena i en modern pappersmaskin och är därför användbar för at till exempel studera effekten av olika kemikalietillsatser till mälden. En PC kontrollerar hela analysen och beräknar avvattningstid och permeabilitet. En DDA-analysator kan användas för att mäta retention, formation och torrsubstans simultant. Sedan 1996 har 85 enheter sålts till kemikalieleverantörer och papperstillverkare över hela världen och succén fortsätter.

- Vi är mycket nöjda med att nu kunna erbjuda våra kunder även denna utrustning, faktiskt vår första offline utrustning, säger Öjvind Sundvall, VD Eurocon Analyzer. MoRe har redan tidigare skött byggnad och service inklusive uppgraderingar av DDA-analysatorn, vilket är en trygghet för våra kunder. Sedan övertagandet av försäljning och service har vi redan sålt ett antal analysatorer och vi ser mycket optimistiskt på framtiden för den.

- DDA-analysatorn är enkel att ta med sig då den ryms i två väskor, säger Gunnar Nordlöf som bygger och servar den. Den verkar ha en god livslängd eftersom vi får in enheter som såldes för flera år sedan och som nu uppgraderas för bland USB-anslutning. Med vår kompetens inom elektronik och erfarenhet av att bygga speciella analysutrustningar passar DDA-analysatorn in fint. 

För mer information om DDA, se http://www.pulpeye.com