Nyheter

Paper Province besökte Processum och MoRe

2012-08-31

Maria Hollander, Vd för Paper Province samt Johanna Svanberg och Linda B Lindström besökte Processum under två dagar för att utbyta erfarenheter och information om arbetet inom de båda klustren. I programmet ingick också att stifta bekantskap med MoRe Research, Domsjö Fabriker, Processums piloter, SEKAB och Etanolpiloten.

Paper Province koordinerar samverkan med aktörerna inom det pappers- och massateknologiska klustret i Värmland, norra Dalsland och Örebro län och har sin bas i Karlstad. 2010 utsågs The Paper Province till "Ett Europeiskt kluster i världsklass", och hamnade på 100-listan över de bästa klustren i världen. Man har nu 90 medlemsföretag.

- Det var bra att få visa upp våra resurser i form av piloter och analysmöjligheter för representanterna från Paper Province, säger Stefan Svensson. Vi har redan idag en nära kontakt med flera medlemmar i deras kluster och vi ser fram emot ett fortsatt tätt, och gärna ökande, samarbete för kostnadseffektiva utvecklingsinsatser i produktionsenheterna.