Nyheter

Praktik gav jobb i kokeriet hos MoRe

2012-12-17

Timmy Sjöblom har, efter sin praktikperiod hos MoRe, anställts på sex månader i kokeriet. Han kommer från gymnasiet där han gått treårig naturvetenskaplig linje. 

- Jag är naturvetenskapligt intresserad och gillade speciellt kemilaborationerna, säger Timmy. Därför sökte jag en möjlighet att få praktisera och arbeta med den inriktningen. Jag trivs mycket bra här hos MoRe eftersom det finns mycket att göra och mycket nytt att lära. Jag arbetar med olika saker kopplat till pilotkokeriet, liksom med flisning och sållning.

- Det är första gången som vi tagit in en praktikant i MoRe, säger Stefan Svensson. Timmy visade framfötterna under sin praktikperiod och därför har vi anställt honom på sex månader. Praktik är viktigt ur flera synpunkter, inte minst för att vi kan ge en ung person chansen att pröva på kemi i praktisk verksamhet. Vi har bra beläggning i verksamheten så Timmy behövs verkligen. Långsiktigt har vi, liksom andra företag i branschen, också ett ansvar att bidra till ett ökat intresse för kemi i allmänhet och för vår bransch i synnerhet och då är praktikplatser ett bra sätt.