Nyheter

Företagsutbildarna och MoRe satsar på KomTek i Örnsköldsvik

2013-10-31

KomTek i Örnsköldsvik fyller tio år, vilket firades med ett Öppet Hus i KomTeks lokaler. Företagsutbildarna, där MoRe är en av medlemmarna, passade på att uppvakta KomTek, Kommunala Teknikskolan, med en gåva på 50 000 kronor för att stödja den viktiga verksamheten att intressera fler barn och ungdomar för teknik och naturvetenskap.

KomTek bedriver idag verksamhet på tre orter i kommunen, Örnsköldsvik, Bredbyn och Björna. Exempel på aktiviteter är kvällsaktiviteter, Naturvetenskaps- och Teknikdagar (NoT) samt teknikutmanande uppgifter för skolgrupper som kommer på besök. Kvällsaktiviteterna engagerar varje vecka cirka 200 barn och ungdomar i åldrarna 6 till 16 år. I arbetet inför och under NoT-dagarna når vi varje år ca 2 000 elever.

– Det finns en stor glädje i att skapa med hjälp av teknik och på den glädjen bygger vi pedagogiken på KomTek, säger Jan Westman, som leder verksamheten. Vår verksamhet syftar till att få fler flickor och pojkar att se sig själva som framtidens ingenjörer, uppfinnare och entreprenörer och att KomTek ska bli en mötesplats för alla med engagemang för teknik och kemi.

– Företagsutbildarna finns i Örnsköldsvik och Hudiksvall och förutom utbildning, så arbetar vi med samhällsnytta på de orter där vi verkar och det här är ett sådant exempel, säger Tomas Lind, verksamhetsledare för Företagsutbildarna i Örnsköldsvik och utdelare av gåvan. Många av våra medlemmar är teknikföretag och bidraget på 50 000 kronor till KomTek ser vi som ett sätt att bidra till att öka teknikintresset bland ungdomar.

– MoRe Research är ett av medlemsföretagen i Företagsutbildarna och vi stöder verkligen gåvan till KomTek, säger Stefan Svensson. För oss och många andra företag är det avgörande att långsiktigt ha engagerade och kunniga medarbetare. Därför är det viktigt att kunna stimulera barns och ungdomars intresse för teknik och i det arbetet är KomTek en viktig kugge.

Länk till intervju Jan Westman, KomTek