Nyheter

Grattis Processum och Clas Engström!

2013-02-08

Vid årets Företagarkväll i Örnsköldsvik kammade Processum Biorefinery Initiative hem två av kvällens priser. Processum utsågs till Årets Miljöföretag i Örnsköldsvik och VD Clas Engström fick ta emot priset som Årets Företagsledare. Eftersom Processum i år firar sitt 10-årsjubileum blev priserna också fina födelsedagspresenter.

- Som ett av medlemsföretagen i Processum vill vi gratulera till båda utmärkelserna, säger Stefan Svensson. Priserna är en bekräftelse på att samarbetet mellan företag och universitet är uppskattat och viktigt inför framtiden. För MoRes del betyder samarbetet att vi vidgat kontaktytorna mot nya aktörer samtidigt som vårt kunnande och våra resurser kommer till stor nytta. 

- Det är en rolig och fin bekräftelse på Processums och alla våra medlemsföretags och andra intressenters miljöarbete, säger Clas Engström i en kommentar. Lokalt är det också en bekräftelse på det arbete som gjorts på Domsjöområdet de senaste 10 åren av företag som Domsjö Fabriker, Sekab, AkzoNobel och MoRe Research med att bygga upp en framgångsrik bioraffinaderiverksamhet. 

I sin motivering till utnämningen till Årets miljöföretag skriver juryn: "Processum Biorefinery Initiative utgör tillsammans med medlemsföretag, universitet och andra bioraffinaderisatsningar längs norrlandskusten ett viktigt nav för utveckling av nya produkter, energilösningar och bränslen från skogsråvara. Processum intar såväl nationellt som internationellt en ledande position avseende bioraffinaderiutveckling och hållbarhetsfokus då det gäller att göra mer av trädet."