Nyheter

Ny labingenjör på Processteknik

2013-03-01

Saad Al-Beethani har anställts på sju månader som laboratorieingenjör på avdelningen för Processteknik med inriktning mot blekning. Han har en fyraårig kemiutbildning från Baghdad University samt sex års erfarenhet från plasttillverkning i bagaget. 

- Det känns mycket positivt att vi nu, efter några månaders lyckad praktik, anställt Saad laboratorieingenjör på avdelningen för Processteknik, betonar Stefan Svensson. Vi rustar verksamheten för framtiden och därför är Saad en god förstärkning på vår blekerisida. 

- Jag trivs bra här och är mycket glad att få fortsätta arbetet på MoRe, säger Saad. När jag jämför förhållandena på den irakiska plastindustri där jag arbetade, innan jag kom till Sverige 2009, med hur det är här på MoRe, är det speciellt två saker som skiljer sig; stämningen här är informell och trevlig utan några hierarkier och säkerhetsaspekten i jobbet är mycket högre. Jag har en bred kemiutbildning på universitetsnivå och därför är det spännande att få fördjupa mina kunskaper inom cellulosaområdet.