Nyheter

Samir praktikant hos Analysteknik

2014-11-28

Samir Boumaiza, kemiingenjör och utbildad vid universitetet i Guelma i Algeriet, gör praktikperiod hos MoRe på Analysteknik. Det är en bra beläggning på Analysteknik varför Samir är en välbehövlig och kompetent förstärkning.

Praktiken är en del i Umeå universitets utbildning ”Korta vägen” som syftar till att hjälpa akademiker som kommit till Sverige från andra länder att snabbare komma in på den svenska arbetsmarknaden. I utbildningen ingår förutom arbetsplatspraktik även bland annat språk, yrkessvenska och olika studiebesök.

– Jag är glad att ha Samir, som ju är utbildad kemiingenjör, hos oss, säger Robert Selling, chef för Analysteknik och handledare för Samir. Vi har sedan tidigare en bra blandning av olika nationaliteter och det fungerar mycket bra. Dessutom är det bra med en extra resurs nu när orderbeläggningen är så god.

– Min universitetsutbildning i kemiteknik var en blandning av teori och laboratoriearbete, berättar Samir. Jag kom till Sverige för två år sedan och har jobbat målmedvetet för att lära mig språket och kunna få en anställning där jag får nytta av min kemiutbildning. Här på MoRe är det en bra stämning och alla är snälla och hjälpsamma.