Nyheter

Ami Karlsson anställd som projektingenjör hos Processteknik

2015-03-19

MoRe Research har anställt Ami Karlsson som projektingenjör hos Processteknik. Hon har läst civilingenjörsutbildningen Teknisk kemi på Umeå universitet och kommer direkt från ett omfattande traineeprogram. Ami Karlsson kommer från början att arbeta med blekningsprojekt för att senare bredda projektuppgifterna även till andra områden.

Ami Karlsson deltog i det traineeprogram på arton månader som drivits av Åkroken Science Park i Sundsvall i nära samarbete med SP Processum i Örnsköldsvik. I programmet ingick fyra traineeperioder hos fyra företag och en av dessa perioder gjorde Ami som traineekonsult med ett kundprojekt hos MoRe. I projektet löstes ett gammalt problem som i sin tur gav möjligheter för kunden att gå vidare med uppföljande projekt.

– MoRe var faktiskt mitt förstaval som arbetsgivare efter traineeprogrammets slut, säger Ami Karlsson. Jag trivdes mycket bra här under min traineetid och kände mig verkligen välkommen när jag var här. Därför är jag nöjd med att jag fick anställning hos MoRe direkt efter traineeprogrammet. Jag tycker om kemi och därför känns det lite som att komma hem till kemin efter att också ha haft andra uppgifter i traineeprogrammet.

– Genom att Ami lyckades lösa ett gammalt problem för en av våra kunder under sin traineetid hos oss såg vi hennes kompetens och resultatinriktade personlighet, säger Stefan Svensson, VD MoRe. Därför är jag övertygad om hon kommer att göra ett gott arbete för oss och våra kunder och bli ett värdefullt tillskott till vår samlade kompetens.

Ami har två stora intressen, dans i olika former såsom bugg, west coast och salsa samt att renovera. Det senare intresset kommer nu att uppta en hel del tid eftersom ett hus nyligen inköpts.