Nyheter

Energimyndigheten på besök

2015-08-21

Energimyndighetens grupp Hållbar Industri besökte Domsjö utvecklingsområde den 20 augusti. Programmet omfattade presentationer av MoRe Research, SP Processum, SP Energi och bioekonomi, SEKAB och Domsjö Fabriker samt studiebesök hos företagen inklusive besök till Biorefinery Demo Plant.

– Vi är glada för tillfället att få presentera MoRe Research för deltagarna i Hållbar Industri, säger Anna Svedberg, MoRe. Skogsindustrin är ju verkligen en hållbar industri och vi bidrar till det genom att hjälpa våra kunder att utveckla nya produkter och optimera deras processer. Förutom presentationen av MoRe så visade vi vårt unika pilotkokeri, vår flexibla experimentpappersmaskin samt piloterna för dissolving och spinning till viskostråd.

– Det känns mycket positivt att Hållbar industri hos Energimyndigheten förlade årets studieresa till Domsjö utvecklingsområde, säger Jennie Söderström, SP Processum och organisatör av studiebesöket. Energimyndigheten var huvudfinansiär till bygget av Etanolpiloten, numera Biorefinery Demo Plant, och har allt sedan dess varit en viktig finansiär i många projekt med energianknytning som genomförts och genomförs i vårt kluster.