Nyheter

Madelene Nordquist laboratorieingenjör på Analysteknik

2015-12-15

– Jag utbildade mig till högskoleingenjör i kemi och bioteknik vid Linköpings universitet, berättar Madelene Nordquist. Där tog jag min examen år 2007 efter att ha gjort mitt exjobb hos MoRe Research, ett exjobb som handlade om eftergulning av cellulosa för dissolvingändamål.

Efter utbildningen arbetade Madelene en period i Teknikföretagens projekt Teknikspanarna där syftet var att inspirera och väcka intresse för teknikämnen hos lärare och elever. Målet var givetvis att intressera fler elever att söka tekniska linjer för att bli ingenjörer. I projektet hade man olika teknikstationer som användes i skolorna för att visa bredden på teknik och hur tekniken är nödvändig i vår vardag.

– I februari ifjol ringde Stefan Svensson en morgon och undrade hur fort jag skulle kunna börja hos MoRe, fortsätter Madelene. Hans fråga var: Kan du börja imorgon? Just då var jag ledig så det kunde jag, även om det blev att snabbt ordna med tillsyn av dottern. Min första uppgift var att bli uthyrd till två kunder där jag gjorde produktionsanalyser för deras produkter. Jag trivdes bra med att arbeta i produktionsmiljön, eftersom det ger både erfarenhet och förståelse för hur en processindustri fungerar och hur alla steg hänger ihop, från råvara in till färdig produkt.

– Från 1 januari i år, när uppdragen ute i nämnda kunders produktionsmiljö avslutades, arbetar jag på MoRe Research laboratorium och har en befattning som laboratorieingenjör på avdelningen för Analysteknik. Vårt arbetssätt är att var och en har ett antal huvudsakliga analyser men att vi även kan många andra analyser, vilket ökar vår flexibilitet. I mitt fall gör jag bland annat smet- alkali och kopparanalyser samt analyser i HPLC, vätskekromatografi. Hos oss är arbetsmiljö en viktig fråga och därför har jag dessutom engagerat mig som skyddsombud.

– Jag trivs verkligen bra här hos MoRe för alla är kunniga och hjälpsamma så det är lätt att fråga och få hjälp. Genom att vi har en sådan bred kompetens, så tar vi som företag större plats än vad man kan tro om man endast betraktar antalet anställda.

– På fritiden umgås jag mycket med dottern och familjen åker till fjälls en vecka varje år. Gärna till Hemavan som inte bara erbjuder utförsåkning utan där är man också verkligen mitt i fjällvärlden. Ett inomhusintresse jag har är att jag gärna bakar tårtor, slutar Madelene.