Nyheter

Skottsekund! Läs Stefans ledare till årets första nyhetsbrev.

2015-03-03

Vips… där tog årets kortaste månad slut och det är lika överraskande varje gång. Jag känner inte till historien bakom februaris längd men min egen, från tidig barndom framarbetade teori, är att eftersom mars kallas för ”vårmånaden” så kortar man februari för att våren ska infalla tidigare. Smart… jag tänker inte kolla den faktauppgiften utan ämnar leva kvar i min illusion!

Effekten av månadsbytet har inte låtit vänta på sig då tillfredsställelse över begynnande snöfria gräsplättar, fågelkvitter och ljusare dagar blandas med frustration över bråddjupa vattenpölar, framtöade oangenäma överraskningar, vallningsproblematik (ruggat eller klister?) samt avsaknad av rejäla isgator där de där Icebug-dojjorna kommer till sin rätt – man vill ju ha valuta för pengarna. Nåväl… ingen vår utan ett rejält bakslag så än är det för tidigt att plocka undan snöbjörnen.

På MoRe Research har året börjat bra med spännande projekt, analysuppdrag, intern utveckling och branschrelaterade sammankomster. Det händer mycket i skogindustrin och det avspeglar också vad som sker inom väggarna på vår adress.

I detta nummer av Mer från MoRe kan du till exempel läsa om Johanna Erikssons exjobb där hon arbetat med parametrarna i spinnprocessen.

Vidare får du stifta bekantskap med Vesna Vukovic, som efter sin utbildning inom kemisk analys och arbete i Sarajevo, nu är en av alla viktiga kuggar på MoRes Analysteknikavdelning.

Flexotryck på förpackningar… kan det vara något? Naturligtvis! Följer du länken kan du läsa om vår verksamhet inom detta område och även titta på en film som visar vår flexotryckpress in action.

Om du tycker du att klimatet är besvärande varför inte boka in dig för en annorlunda SPA-sittning i vår klimatkammare? Här erbjuds du en spännande resa där du och/eller dina prover, får uppleva varierat klimat under mycket kontrollerande former. Välkommen till källaren på MoRe Research!

Som jag påstod ovan är våren här och det är den bästa tiden för att bygga upp euforiska målbilder. Utveckling av produkter och processer är som ett långlopp där det gäller att vara vältränad och tålmodig, ha bra positioner i klungan, göra utbrytningsförsök vid rätt tillfällen samt vara beredd att hänga på om någon annan går upp och drar. Serviceteamens betydelse kan inte nog understrykas.

Underlaget kan ibland vara löst där effekten av en energiinsats inte riktigt ger det önskade utslaget. Vid de tillfällena gäller det att bita ihop, trycka hårdare och fylla på resurserna vid rätt tillfälle. Mördarbackar finns det gott om men det vi vet alldeles säkert är att de alltid följs av en utförslöpa och är utrustningen rätt optimerad kommer det goda glidet att ge fördelar.

Mållinjen i vår bransch är väl något diffus men ligger vi i rätt position på upploppet, har koll på eventuella hot som lurar bakifrån i eget spår och dessutom har den skottsekund som infaller i år på vår sida så kanske, kanske vi kan vinna spurten. ”Jag är inte bitter!”…