Nyheter

Vi är mycket seriösa när det gäller våra kunder

2015-02-11

Vesna Vukovic är universitetsutbildad analyskemist från Bosnien och arbetar sedan drygt tre år som laboratorieingenjör på Analysteknikavdelningen. ”Vi har roligt på jobbet samtidigt som vi är seriösa när det gäller våra kunder”, säger Vesna i intervjun.

– Jag var kemiintresserad tidigt och valde en kemilinje på gymnasiet, berättar Vesna Vukovic. Första året studerade vi olika kemiområden och därefter läste jag tre år fördjupning inom kemisk analys. På universitetet fortsatte jag inom analysområdet för att jag tycker att det är mycket intressant med både praktiska och utmanande inslag.

– Mitt första arbete blev hos ett kommunalt företag i Sarajevo som sysslade med vattenanalyser åt såväl kommun som företag och industrier. År 2008 bestämde jag mig för att flytta till Sverige och Örnsköldsvik. För att få jobb satsade jag hårt på att lära mig svenska och därefter gick jag distansutbildning till undersköterska med tanke att det är bättre och roligare att läsa något nytt än bara vara hemma. Viktigt var också att lära mig mer och mer, komma in i samhället, lära mig bättre svenska och träffa nya människor.   

– Tre år senare, det vill säga 2011, sökte jag en tjänst som laboratorieingenjör på MoRe och efter ett halvårs praktik fick jag fast anställning på Analysteknik. Vår strategi är att varje medarbetare inom analys har sina prioriterade områden, men ska också behärska många andra analyser som vi gör. Därför finns det alltid någon annan som kan hoppa in vid sjukdom, semestrar eller när det är fler analyser än vanligt av något speciellt slag. På så vis finns vi alltid här när kunderna behöver oss.

– Jag gillar MoRe, inte för att MoRe är MoRe, utan för alla människor som jobbar hos MoRe. Det är jättekul att vara här och vi ställer upp för varandra. Alla är positiva, samarbetsvilliga och alltid hjälpsamma. Vi är ett positivt gäng som skrattar och har det glatt, men är mycket seriösa när det gäller våra kunder. Hög kvalitet på det vi gör på rätt tid, är det som gäller för oss.

– Eftersom jag kommer ifrån Bosnien så har jag kontakter med kunder i gamla Jugoslavien, eftersom jag förstår språken där. En sak som har slagit mig när jag pratar med dem är att när jag nämner MoDo så känner kunderna till det. Därför är det en fördel att MoRe har rötterna i MoDos forskningsverksamhet, för det visar att vi är seriösa och kunniga.

– Jag gillar att baka, så när det blir lite stressigt omkring mig så bakar jag en tårta och dekorerar med marsipan eller sockerblommor. När jag koncentrerar mig på dekorationerna glömmer jag allt annat. Jag tycker också om smycken och gör själv smycken av olika material. Läsning är avkopplande och då varvar jag böcker på svenska med böcker på mitt eget modersmål. Vi har skaffat en Golden retriever så det blir långa promenader med den. Dessutom ägnar jag mig åt gym och dansträning två-tre gånger i veckan. Så jag har inga problem att fylla min fritid, slutar Vesna.