Nyheter

MoRe deltog vid kungligt besök

2016-09-29

Kung Carl XVI Gustaf och landsbygdsminister Sven-Erik Bucht besökte Domsjö fabriker och SP Processum. Med på besöket var också MoRe Research, Sekab och AkzoNobel. Besökarna fick en heltäckande bild över den verksamhet som pågår i området inom bioraffinaderi.

Fokus för besöket var hållbar skogsindustri och dess framtida möjligheter att förädla råvaran. I Domsjö finns ett av världens mest avancerade skogligt baserade bioraffinaderier liksom en stark och framgångsrik forskningsmiljö med företag, forskningsinstitut och akademi så som MoRe Research, SP Processum, Umeå universitet och Mittuniversitet.

Under besöket fick jag en bra möjlighet att visa upp vår verksamhet och med konkreta exempel såsom nanocellulosa och viskostråd peka på möjligheter som vår forskning och utveckling bidrar till, säger Stefan Svensson. Både kungen och landsbygdsministern visade ett stort intresse för den verksamhet som vi och andra företag på området bedriver.

Länk till pressmeddelandet om besöket:

http://www.processum.se/sv/spprocessum/media/nyhetsarkivet/1576-kung-carl-xvi-gustaf-och-landsbygdsminister-sven-erik-bucht