Nyheter

BioInnovation besökte MoRe

2018-01-24

BioInnovations Project Manager Anna Wiberg besökte Örnsköldsvik den 22-23 januari. Syftet var att träffa företag inom cellulosaindustrin för att hitta intressenter till BioInnovations strategiska satsning mot ett hållbart samhälle. Eftersom MoRe Research har en djup och historiskt lång erfarenhet av att utveckla processer baserade på träfibrer var vi ett av dessa företag Anna Wiberg var intresserad av att besöka.

BioInnovations vision är att Sverige ska ha ställt om till en biobaserad ekonomi år 2050. Starka innovationer behövs därför inom nya material liksom tekniska lösningar för processer och tjänster baserade på förnybar råvara så att dessa kan konkurrera ut icke hållbara lösningar.

Eftersom ett område i BioInnovations satsningar är textil var viskos- och spinnpiloterna på MoRe en högintressant station för Anna Wiberg. På dessa piloter pågår idag en febril verksamhet för att utveckla framtidens textilmaterial.  Träfibrer är en förnyelsebar råvara och att tillverka textilier av cellulosa är ett mycket bra alternativ till både bomull och olja som råvara för textilier.

Länk till BioInnovation