Nyheter

Indiens ambassadör i Sverige besökte Domsjöområdet

2018-09-13

Indiens ambassadör i Sverige, Monika Kapil Mohta, besökte Örnsköldsvik den 12-13 september. MoRe Research och RISE Processum var en av hennes destinationer. Hon ville träffa företag som samarbetar med Indien för att diskutera hållbara lösningar för framtida utveckling. MoRe Research bedriver verksamhet som är starkt kopplat till indisk industri och vi har flera forskare som kommer från Indien.

MoRe Researchs VD Stefan Svensson visade laboratoriet för viskostillverkning, ett mycket relevant område för Indien som har världens största produktion av viskostyger. Stefan höll även en presentation om våra satsningar inom nya material baserad på cellulosa, något som ambassadören fann mycket tilltalande.

"Sverige ligger i framkant när det gäller att förädla restprodukter och det har Indien stor nytta av att lära sig mer om" menar Monika Kapil Mohtas.

- Att få tillfälle att visa upp vår verksamhet för den indiska ambassadören känns väldigt viktigt för oss, säger Stefan Svensson. Indien är ett land i stark utveckling, något som vi vill vara delaktiga i, avslutar han.