Nyheter

Chao Zheng - ny forskare på MoRe

2020-09-02

MoRes forskningsgrupp har nu förstärkts med kompetens inom skummade material som i dagsläget är ett intressant forskningsområde för MoRe. Så från första maj jobbar Chao Zheng på MoRe som forskare med särskild inriktning på utvecklingen av nya biobaserade skummade material.

Chao jobbar närmast inom projektet ”Hållbara isoleringsmaterial för efterisolering av byggnader”, ett projekt finansierat av Vinnova och som bedrivs tillsammans med Nouryon Pulp and Performance AB, HIPOR Materials AB, LTU, LindePac AB. Mer finns att läsa om projektet här:

Hållbara isoleringsmaterial för efterisolering av byggnader

E-post: chao.zheng@more.se Telefonnummer: 0738428947

Läs mer om Chao Zheng:

Chao blev färdig med sin doktorsexamen inom ämnen Fiber- och polymervetenskap på KTH 2018 där han hade Monica Ek som handledare. Hans tidigare projekt fokuserade på biobaserade isoleringsmaterial med förbättrat motstånd mot vatten samt med brandskydd. Så med denna forskningsbakgrund kändes en anställning hos MoRe lockande och fortsatt få vara med i utvecklandet av nya biobaserade material.

Förutom forskning är Chao intresserad av dokumentärfilmer på fritiden, dessutom brukar Chao gå promenader och vandringar i skogslandskap som avkoppling.

Kontaktuppgifter Chao Zheng: 073-842 89 47 E-post