Nyheter

Anna-Karin Söderlind - ny chef för Analysteknik

2021-01-21

I denna bistra vintervecka när temperaturen kryper ner mot minus 20 grader Celsius får vi gå in i värmen och välkomna MoRe Research nya avdelningschef för Analysteknik; Anna-Karin Söderlind. Robert Selling fortsätter på MoRe som ansvarig för analysutveckling och av den anledningen tar Anna-Karin över rodret för avdelningen.

Vi är nyfikna på dig Anna-Karin, så presentera dig gärna lite kort:

-    Jag heter Anna-Karin Söderlind, är 48år, bor i Kubbe utanför Örnsköldsvik och har två stycken utflugna döttrar, säger Anna-Karin.
 
Vad har du för tankar om MoRe som företag?

-    MoRe är ett företag som jag alltid har haft höga tankar om, fortsätter Anna-Karin. Ni är proffsiga med specialanalyser, avancerade utrustningar, tar sig an komplicerade uppdrag av olika slag och med mycket kompetent personal. Genom åren har jag fått lära känna företaget ur kundperspektivet och vet hur uppskattade analyserna är som utförs av MoRe, menar hon.

 Hur känner du för den här tjänsten?

-    Jag känner ett enormt förtroende att ha fått uppdraget som chef för Analysteknik och att leda avdelningen, säger Anna-Karin. Att ta över stafettpinnen från Robert Selling är inte ”bara”. Robert har så stort kunnande om verksamheten, personalen och kunderna. Därför känns det tryggt att Robert finns kvar på företaget, avslutar hon.
 
Vad har du gjort tidigare i din karriär?

-    Närmast kommer jag från OSTP Sweden AB, Lab där metaller analyseras med förstörande provning, säger Anna-Karin. Jag hade där rollen som Labchef i 4 år. Innan det var det oljornas och hydraulkomponenternas värld på ITH Analys AB i 11 år. Mycket har handlat om strukturer, kvalitetsarbete och kundkontakter.  Nu så är det dags att lära sig om skogsråvaror och vad man kan få fram ur dem och tillhörande analyser. Framförallt så ska jag få lära känna ett helt nytt gäng av medarbetare på MoRe.
 
Vad brukar du tycka om att göra på din fritid?  

-    På somrarna byter jag gärna ut bilen mot motorcykel, om det inte spöregnar förstås. Medan Hondan står i garaget på vintern så får motorintresset växlas till Lynx’n, skotern. Där är jag inte lika entusiastisk, då det är ofta förknippat med snö, kyla, klumpiga kläder och att behöva skotta… så det har inte samma tjusning som att köra hoj.  Ifall det är fler som kör hoj så kan vi ta en sväng på en lunch till sommaren om omständigheter tillåter, avslutar Anna-Karin glatt.