Nyheter

Laboratorieingenjör sökes!

2021-10-12

Har du tidigare arbetat i massa- och pappersindustrin och vill jobba med att utföra pilotförsök och experiment tillsammans med forskare och andra laboratorieingenjörer?

Då har vi en spännande utmaning till dig!

MoRe Research är en del av RISE Research Institutes of Sweden sedan 2019. Vi behöver nu rekrytera två laboratorieingenjörer till vårt team inom området massa-, pappersteknik och regenererad cellulosa för att förstärka gruppen.

Gruppen Processteknik som du kommer att tillhöra består av ca 15 personer som tillsammans har bred och djup kompetens inom fiberlinjeprocesserna (ved/renseri, massakokning, blekning) och pappersteknik.

Om rollen
Som Laboratorieingenjör hos oss kommer du främst att utföra pilotförsök och experiment med avancerad teknisk utrustning. Detta i samarbete med forskningsingenjörer/forskare på uppdrag främst från massa- och pappersindustrin.

De piloter och experiment som du främst kommer att jobba med är vår papperspilot XPM, våra piloter för regenererad cellulosa bl.a. viskos med tillhörande spinnpilot samt bolagets pilotkokeri och med experimentella blekeriförsök. Rollen kan även innefatta jobb med andra piloter och utrustningar men även utförande av kemiska och fysikaliska analyser.

Arbetet kommer främst att ske i nära samarbete med näringslivet, men även med den akademiska världen och med övriga RISE. Uppdragen kommer såväl från industrin som genom offentligt finansierade forskningsprojektprojekt. I din roll är FoU-arbete i laboratorie- och pilotskala naturliga delar av ditt dagliga arbete men du kan också bli engagerad i provtagning m m kopplat till fabriksförsök.

Anställningsort: Örnsköldsvik, Sverige

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen söker vi en person som har några års erfarenhet från massa- och pappersindustrin, men du kan också ha en annan bakgrund där kemi varit i fokus. Du bör ha någon typ av naturvetenskaplig/teknisk utbildning samt utbildning eller erfarenhet från en laborativ eller processteknisk miljö. Fokus på skydd och säkerhet, för dig själv och dina kollegor, är en naturlig del av din personlighet.

Du är en social person som har lätt för att arbeta självständigt och i grupp. Du hanterar svenska i tal och skrift och är orädd beträffande att använda den engelska du kan. Branschrelaterad erfarenhet, med god datorvana samt teknisk fingerfärdighet är meriterande.

Som person ser vi att du är noggrann, analytisk, systematisk, engagerad, självgående, flexibel, resultatorienterad, har lätt för att skapa och underhålla kontakter samt att du är en lagspelare.

Är vi rätt för varandra?
Vi ger dig en rejäl utmaning där vi erbjuder engagerade kollegor och stimulerande frågor att arbeta med tillsammans med våra industrikunder och forskningspartners. På MoRe och inom RISE vill vi att du ska lyckas och må bra, så att du tillsammans med dina kollegor kan bidra till en hållbar framtid och säkra en ledande position för svensk industri och forskning globalt. RISE kan ge dig chansen att göra verklig skillnad! Vill du bli en del av Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner?

Mer information