Nyheter

Pernilla Karlsson ny forskare hos oss

2021-06-22

Pernilla Karlsson har börjat på MoRe i forskargruppen. Hon har flyttat upp från Skåne till Örnsköldsvik och kommer närmast från Tetra Pak. Vi hälsar henne varmt välkommen hit till oss och hoppas hon ska trivas.

Hej Pernilla Karlsson, berätta lite om dig själv.
 
”Hej! Jag är en skåning som tagit mig hela vägen upp till Ö-vik för att forska! Jag har en Civilingenjörsexamen i Kemiteknik från LTH, Lund och en doktorsexamen i Fiber- och polymervetenskap från KTH, Stockholm.”
 
Vilken är din yrkesroll här på MoRe research?
 
”Jag är forskare i forskargruppen. Just nu koordinerar jag ett projekt som utvecklar fiberbaserade skum för ett grönare alternativ till dagens plastbaserade material så som frigolit. Jag kommer även vara involverad i andra projekt som utvecklar fiberbaserade material samt ta fram nya uppslag och ansökningar till framtidens forskningsprojekt.”

Vad har du arbetat med tidigare?
 
”Efter min doktorsexamen på KTH vände jag ner till Lund för att jobba som utvecklingsingenjör inom förpackningsmaterial på Tetra Pak. Den industriella erfarenheten från Tetra Pak är något jag försöker ha i bakhuvudet när jag funderar på nya materiallösningar i min nuvarande roll.”
 
Vad tycker du om att göra på fritiden?
 
”Jag är en ganska lugn person som trivs bäst framför ett staffli eller något annat pyssel. Ibland sätter min lite mer aktiva sida igång och då gillar jag att cykla längs de skånska landsvägarna eller traska i skogarna runt Ö-vik. Jag drömmer om ett hus och en hund att ta hand om i framtiden!”