Nyheter

Stefans julhälsning "God Jul..."

2021-12-22

… hoppas jag att ni alla får och att julstressen snart kulminerar och ersätts av lugn och frid motsvarande 10 kiloWeise på mysskalan. Noterbart är dock att enheten på senare tid har moderniserats en smula, men då 1 kiloWeise = 1 kiloTareqTaylor så det bör inte bli några problem.

Jag hoppas också att ni har varit lika lyckosamma som jag i undvikandet av Wham’s ”Last Christmas” och att ni, även om ni inte fått till det fullt ut, kan bortse från att adventsstjärnan hänger lite snett.

Vidare är min önskan att det eventuella lagret av 3 kilo blandade småtomtar, under 11 månader vilandes i någon wellpappkonstruktion, redan har plockats fram, eller står i begrepp att bli utplacerade i hemmet.

Och ni som ska ha gran… nu är det hög tid att gå till handling! I år var jag själv imponerande förutseende och köpte granen redan i helgen som var. En praktfull rödgran som naturligtvis var tre decimeter längre än avståndet från bakluckan till instrumentbrädan. Jag fick, med viss fasa för eventuella konsekvenser, vika toppen men det gick bra. Hemfärden gick också bra även om jag fick barr i handen varje gång jag skulle växla. Att köra i 60 km/h på tvåan drar viss uppmärksamhet till sig.

Som brukligt är numera fick jag en instruktion för hur granen ska hanteras… ”men hallå… jag är 52 år, jag vet väl för bövelen hur en gran ska skötas!”

Granen togs in i garaget igår för att den ska få en successiv tillvänjning av högre temperatur. Delta T var dock 30°C så jag är en smula orolig faktiskt.  

”Instruktion… för en gran… he, he he…!”

Emellertid… i natt vid pass 01:30 vaknade jag med ryck. ”Vatten… den måste ju ha vatten!”. Där ser man…

Med detta julbrev vill jag och mina kollegor på MoRe önska Dig en riktigt skön julledighet när den kommer!

Jag vill också passa på att tacka för alla trevliga och spännande kontakter som vi har haft under 2021 och ser fram emot ett nytt, minst lika spännande år.

Ett av mina nyårslöften kommer att vara att alltid läsa instruktionerna…

/Stefan