Nyheter

Stefans ledare: Stairway to heaven

2021-06-23

Ibland skulle man vilja att allting bara stannade upp, att ögonblicket frös och att allt runtomkring oss för evigt skulle bestå som det är just nu.

Tänk att få gå i kortbyxor året om, att ständigt få njuta av sången från oidentifierade småfåglar som byggt bo i häcken och tänk att konstant få bländas av den blomsterprakt som bara en riktig kreatör med känsla för tilltalande färgkombinationer kan sätta ihop.

Om allt bara stannade upp så skulle man slippa klippa gräset varannan dag och kunde istället, inte utan ett visst inslag av skadeglädje, på avstånd betrakta grannens gräsklipparrobot som desperat försökte hitta något strå att kapa (he, he..!)

Å andra sidan, tänk vad mycket vi skulle gå miste om ifall allting bara stannade upp. Människan är inte skapt för att fastna i ett visst tillstånd… vi behöver förändring… vi behöver utveckling!

På MoRe rullar forsknings- och utvecklingsverksamheten på i god fart och med liv och lust tar vi oss an de utmaningar som vi, tillsammans med er kunder och samarbetspartners, ställs inför i projekten och uppdragen. Vi stannar aldrig på ett trappsteg utan klättrar ständigt uppåt på utvecklingsstegen. Ibland sitter stegpinnarna tätt ihop och ibland får vi tänja på benet rejält för att nå nästa nivå men uppåt ska vi…alltid!

Nu står vi inför en av årets absoluta höjdpunkter - Midsommar! Denna härliga tid där fåglar, bin, humlor och andra flygfän dominerar luftrummet, där regelverket kring krocket, kubb och boule livligt, och under viss pulshöjning, debatteras i familjens sköte och där "solen knappt har sjunkit ner så börjar den gå opp". Denna tid då literpriset på jordgubbar empiriskt illustrerar begreppet ”tillgång och efterfrågan” och där löpsedlarnas larm om ”Sillbrist” och ”Fästingplåga” plockas upp från tidigare års kvällstidningsarkiv.

Från MoRes sida önskar vi att ni alla får en härlig sommar och en välförtjänt semester när det är dags. Vi går också på semester men har viss bemanning under hela sommaren och i nyhetsbrevet och på hemsidan listas våra kontaktpersoner.

Se nu till att samla den kraft som behövs så fortsätter vi klättrandet på utvecklingsstegen tillsammans och vem vet… snart kanske vi kan blicka nedåt och se trädtopparna skymta igenom sprickor i molnen långt därunder oss…

/Stefan