Nyheter

Vi söker forskningsingenjör!

2021-10-12

Är du intresserad av massateknik och ser potentialen i fortsatt, nödvändig utveckling av fiberlinjeprocesser för att möta framtidens behov i denna viktiga värdekedja? Kanske har du några års erfarenhet men med en stark drivkraft att lära dig ännu mer inom aktuella områden för tjänsten? Vill du arbeta tillsammans med massa- och pappersbranschen för att initiera forsknings- och utvecklingsprojekt? Passar något av ovanstående in på dig – då kan du bli vår nästa medarbetare!

MoRe Research är en del av RISE Research Institutes of Sweden sedan 2019. Vi behöver nu rekrytera två drivna forskningsingenjörer till vårt team inom området fiberlinje- och massateknik.

Gruppen Processteknik som du kommer att tillhöra består av ca femton personer som tillsammans har bred och djup kompetens inom främst fiberlinjeprocesserna (ved/renseri, kokning, blekning) och pappersteknik.

Om rollen
I denna roll kommer du ha en tät kontakt med massa- och pappersindustrin för att identifiera behoven och med utgångspunkt från produktionsekonomi, regelverk och optimal miljö- och klimatnytta sälja in och driva forsknings- och utvecklingsprojekt för att hantera utmaningarna idag och imorgon; från ved till färdig massa!

Arbetet kommer att ske i nära samarbete med näringslivet och mer specifikt, fabrikerna men också med den akademiska världen och övriga RISE. Uppdragen kommer både från industrin och från anslagsfinansierade forskningsprojekt. Kanske sitter du på en god idé eller spaning som borde tas om hand av inom ramen för en kvalificerad, framtidsfokuserad forsknings- och utvecklingsorganisation?

I din roll är projektledning och FoU-arbete i fabriker och i laboratorie- och pilotskala naturliga delar av ditt dagliga arbete, tillsammans med att initiera nya utvecklingsprojekt med industripartners. En stor del av arbetet kommer att vara att skapa nätverk med industrin och andra ingenjörer och forskare inom och utanför RISE samt att jobba med marknadsföring av MoRes tjänster. Tjänsten omfattar också att aktivt delta i olika forskningsinitiativ och kopplat till detta kan arbete med att skriva ansökningar inom olika utlysningar bli aktuellt.

Anställningsort: Örnsköldsvik, Sverige

Vem är du?
Vi söker dig som helst har några års erfarenhet från massa- och pappersindustrin, men du kan också vara nyutexaminerad med en stark vilja och drivkraft att lära dig nya saker. Du ska ha en civilingenjörsexamen i kemiteknik eller kemi och ha en god förståelse av massatillverkning, trä- och cellulosakemi. Är du dessutom disputerad inom nämnda områden är det en fördel. Kompetensområden som bedöms vara meriterande är ved och renserifrågor, massakokning och blekning av massa.

Du förväntas ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift. Vi letar efter dig som är drivande, beslutsam och har förmågan och viljan att delta i utvecklingen av verksamheten och framför allt skapa projekt/affärer tillsammans med våra kunder med fokus på deras identifierade behov.

Som person ser vi att du är analytisk, systematisk, engagerad, drivande, självgående, inte rädd att ta egna initiativ, resultatorienterad, har lätt för att skapa och underhålla kontakter samt att du är en lagspelare.

Är vi rätt för varandra?
Vi ger dig en rejäl utmaning där vi erbjuder engagerade kollegor och stimulerande frågor att arbeta med tillsammans med våra industrikunder och forskningspartners. Du kommer få arbeta i en dynamisk miljö som erbjuder både professionella och personliga utvecklingsmöjligheter. På MoRe och inom RISE vill vi att du ska lyckas och må bra, så att du tillsammans med dina kollegor kan bidra till en hållbar framtid och säkra en ledande position för svensk industri och forskning globalt. RISE kan ge dig chansen att göra en verklig skillnad. Vill du bli en del av Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner?

Mer information