Nyheter

Abirami Senthil ny doktorand

2022-09-21

Vi har en ny doktorand vid MoRe Research, Abirami Senthil. Hon kommer att vara knuten till ett av våra forskningsprojekt som handlar om att studera och utveckla våtstabila funktionaliserade fibrer från organosolvprocessen med syfte att ersätta fossilbaserade material i lågdensitetsmaterial, t.ex. skum.

Detta projekt genomförs tillsammans med Luleå tekniska universitet med Ulrika Rova som handledare från deras sida och Sara Wallstén från MoRe. Projektet sponsras av BioInnovation och är en del av Kempes ramprogram. Abirami kommer att vara på LTU de första två åren och hos MoRe Research i Örnsköldsvik de resterande två åren.

Projektet är även en del av en nystartad företagsforskarskola, Resurssmarta Processer. Detta är en satsning som finansieras av industri, akademi och Vinnova med syfte att genom ett bättre nyttjande av biobaserade råvaror vidareutveckla dagens processer inom skogs-, kemi- och textilindustrin.

Hej Abriami! Berätta lite mer om dig själv:

"Hej, jag heter Abirami Senthil och jag kommer från Indien. Jag har en bakgrund inom kemi och pappersteknologi. Jag flyttade till Frankrike 2020 där jag tog min master i biomaterial och bioraffinaderier. För närvarande håller jag på med doktorandstudier för att producera ett industriellt gångbart biobaserat lågdensitetsmaterial som kan ersätta traditionella plastmaterial för förpackningar.

Att komma till Sverige har varit ett äventyr speciellt för att jobba på MoRe Research och RISE. Deras bidrag och multidisciplinära syn på bioekonomi är verkligen inspirerande. Det har motiverat mig ännu mer att fortsätta min resa som forskare. Att vara en del av akademin i Luleå såväl som industrin hjälper mig fokusera mig på ett genomförbart förhållningssätt till hållbarhet.

Mina hobbyer inkluderar sång, matlagning och resor. Dessutom ser jag redan fram emot att jaga norrsken och njuta av snön!"