Nyheter

MoRe finns med i Cleantech Kvarken-katalogen

2022-03-25

Cleantech Kvarken-katalogen är en samling av företagen inom Österbotten, Västerbotten och Örnsköldsviksområdet, som alla arbetar inom Cleantech-sektorn. Denna katalog syftar till att främja företagen inom regionerna, samt öka samarbetet och relationerna över regionala, nationella och internationella marknader.

Sverige består huvudsakligen av skog, berg och sjöar, med en befolkning på 10 miljoner. Skogsbruk, vattenkraft och järnmalm var grunden för välståndet i landet som vuxit med högteknologisk och biokemisk industri. Idag är Sverige ett av de tio bästa länderna när det gäller utbildning, livslängd och levnadsstandard. Sverige är världsledande inom rena teknologier och deras tillämpningar med bred erfarenhet och expertis inom förnybar energi, hållbar teknik och miljövänliga fordonsteknologier.

Regionen Västerbotten/Örnsköldsvik är stor på naturresurser som skog och vatten. Västerbotten och Örnsköldsvik är produktiva regioner med starka och mångsidiga näringsliv inom bl.a. energi, bioekonomi, hållbarhet, IT etc. Entreprenörskap och innovationer samt forskning och testbäddar sätter regionen i framkant när det gäller utveckling av ren teknologi.

Cleantech Kvarken katalogen