Nyheter

Ledig tjänst: Forsknings-och utvecklingsingenjör

2022-12-01

Är du intresserad av cellulosa och ser potentialen i fortsatt, nödvändig utveckling av produkter och nya material baserat på cellulosa för att möta framtidens behov?Vill du arbeta tillsammans med massa- och pappersbranschen för att initiera forsknings- och utvecklingsprojekt? Kanske sitter du på en god idé eller spaning som borde tas om hand av inom ramen för en kvalificerad, framtidsfokuserad forsknings- och utvecklingsorganisation?

Då är du kanske den vi söker.

Om oss
MoRe Research är sedan 2019 en del av RISE Research Institutes of Sweden. Vi behöver nu rekrytera en forskningsingenjör till vårt team inom området cellulosautveckling.

Gruppen Process- och Materialteknik som du kommer att tillhöra består av närmare 20 personer som tillsammans har bred och djup kompetens inom massa- och pappersteknik, cellulosakemi, kompositmaterial och även inom process- och produktutveckling.

Om rollen
I rollen som Forsknings- och utvecklingsingenjör hos oss kommer du ha en viktig roll i utvecklingsarbetet gentemot olika kunder som använder och producerar cellulosa. Du kommer utföra praktiska försök i laboratoriet som du redovisar för dina kunder.

För att lyckas i din roll är det en viktig och naturlig del av arbetet att hela tiden ha en tät kontakt och dialog med dina kunder inom massa- och pappersindustrin för att identifiera kundens behov med utgångspunkt från deras processer och produkter, produktionsekonomi, regelverk och optimal miljö- och klimatnytta.

Du kommer på sikt kunna få mer ansvar för att utifrån kundernas behov sälja in och driva forsknings- och utvecklingsprojekt för att hantera utmaningarna de har idag och imorgon. Du får tillsammans med kunden vara med och utveckla dagens processer men också vara med och utveckla nya typer av material med hjälp av våra piloter och tillsammans med våra forskare.

Ditt arbete kommer att ske i nära samarbete med näringslivet och mer specifikt, fabrikerna men också med landets högskolor, universitet och med övriga kollegor inom RISE. Uppdragen kommer både från industrin och från anslagsfinansierade forskningsprojekt.

I din roll är projektledning och FoU-arbete i fabriker och i laboratorie- och pilotskala en naturlig del av ditt dagliga arbete samt att initiera nya utvecklingsprojekt med industripartners. En stor del av arbetet kommer på sikt att vara att skapa nätverk med industrin, andra ingenjörer och forskare inom och utanför RISE samt att jobba med marknadsföring av MoRes och RISE tjänster.

Anställningsort: Örnsköldsvik, Sverige

Vem är du?
Vi söker dig som har några års erfarenhet från massa- och pappersindustrin alternativt är nyutexaminerad men som har en stark drivkraft att vilja lära dig mer inom aktuella områden för tjänsten. 

För att lyckas i rollen så ser vi gärna att du har en civilingenjörsexamen i kemiteknik, kemi eller motsvarande.

Som person är du drivande och beslutsam. Du har förmågan och en stark vilja att delta i utvecklingen av vår verksamhet inom RISE och framför allt ett stort intresse för att skapa projekt /affärer tillsammans med våra kunder med fokus på deras identifierade och specifika behov. I ditt arbete är du analytisk och systematisk. Du är resultatorienterad, driftig och har ett stort engagemang i ditt arbete. Du har lätt för att arbeta självständigt och är inte rädd för att ta egna initiativ. Du är prestigelös, har lätt för att skapa och bibehålla kontakter och gillar att samarbeta med andra.

Du förväntas ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift.

Är vi rätt för varandra?
Vi ger dig en rejäl utmaning där vi erbjuder engagerade kollegor och stimulerande frågor att arbeta med tillsammans med våra industrikunder och forskningspartners. Du kommer få arbeta i en dynamisk miljö som erbjuder både professionella och personliga utvecklingsmöjligheter. På MoRe och inom RISE vill vi att du ska lyckas och må bra, så att du tillsammans med dina kollegor kan bidra till en hållbar framtid och säkra en ledande position för svensk industri och forskning globalt. RISE kan ge dig chansen att göra en verklig skillnad. Vill du bli en del av Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner?

Välkommen med din ansökan!
Har du frågor eller vill veta mer om tjänsten kontakta chefen för gruppen Process- och Materialteknik Lars Sundvall, +46 70 526 52 21. Sista ansökningsdag är 13 januari, 2023. 

I den här rekryteringen samarbetar RISE med Jefferson Wells och du kommer att bli anställd direkt av RISE. För frågor eller funderingar kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig Rekryteringskonsult Ulrika Nilsson, 070-6052323, ulrika.nilsson@jeffersonwells.se. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt.

Våra fackliga kontakter är: Jessica Sjöstedt för Sverige Ingenjörer, +46 70 243 99 98 och Madelene Nordqvist för Unionen, +46 73 065 86 87.

Läs mer