Nyheter

Simon Jonasson ny forskare inom nya material

2022-06-10

Simon Jonasson är ny forskare på MoRe som har en utbildningsbakgrund som civilingenjör i kemiteknik från Chalmers tekniska högskola med inriktning materialkemi som sedan 2021 har en doktorsexamen i materialvetenskap från Luleå tekniska universitet. Han har även varit projektanställd på tillämpad kemi på Chalmers innan forskarutbildningen. Han är uppvuxen i Vetlanda i Småland och är 30 år gammal.


Hans initiala arbetsområde kommer handla om att ta fram och förstå sig på lättviktiga cellulosa-baserade skummer, både vad gäller process-egenskaper och tillverkning/uppskalning. En stor del av tjänsten kommer i allmänhet vara laborativ där han även kommer vara involverad som resurs i utvecklingen av laborativa aspekter i olika forskningsprojekt.


-Med lång erfarenhet och intresse av cellulosabaserade material ska det bli spännande att få möjligheten att fortsätta med detta i forskningsmiljö. Speciellt här på More där kopplingen till industriella verksamheter är sedan länge etablerad och där det finns en djup kunskap i området som jag hoppas på att lära mig mycket ifrån. Jag tycker att det finns god variation i forskningsverksamheten och tror att det kommer bli ett dynamiskt och kul ställe att arbeta på om man som jag gillar trä- och cellulosa. "Jag förväntar mig att lära mig massor om massa helt enkelt..., avslutar Simon.