Nyheter

Vi söker laboratorietekniker

2022-12-01

Vill du arbeta med att utföra pilotförsök och experiment tillsammans med ingenjörer och forskare? Vill du bidra till en hållbar framtid och säkra en ledande position för svensk industri och forskning globalt? Då är du kanske den vi söker.

Om oss
MoRe Research är sedan 2019 en del av RISE Research Institutes of Sweden. Vi behöver nu rekrytera två laboratorietekniker till vårt team Process- och materialteknik som företrädesvis jobbar med massa-, pappersteknik regenererad cellulosa och nya material för att ersätta plast. Gruppen Process- och Materialteknik som du kommer att tillhöra består av närmare 20 personer som tillsammans har bred och djup kompetens inom massa- och pappersteknik, cellulosakemi, kompositmaterial och även inom process- och produktutveckling.

Om rollen
Som Laboratorietekniker hos oss på MoRe Research som är en del av RISE får du möjligheten att utföra pilotförsök och experiment med hjälp av avancerad teknisk utrustning. Detta i samarbete med forskningsingenjörer/forskare på uppdrag från främst från massa- och pappersindustrin.

De piloter och experiment som du främst kommer att jobba med är vårt pilotkokeri med tillhörande utrustning. I MoRe Researchs pilotkokeri utför vi kokförsök i projekt främst tillsammans med näringslivet. Kokeriet är unikt i världen med dess flexibilitet och möjligheter. Kunderna kommer från hela världen och vanligtvis så utförs 100-150 försök årligen i denna pilotutrustning.

Din roll kan även innefatta arbete med andra piloter och utrustningar men även utförande av kemiska och fysikaliska analyser. Forskning- och utvecklingsarbete i laboratorie- och pilotskala är naturliga delar av ditt dagliga arbete men som laboratorietekniker du kan också bli engagerad i olika provtagningar kopplat till fabriksförsök.

Ditt arbete sker i nära samarbete med näringslivet, den akademiska världen och med övriga kollegor inom RISE och uppdragen kommer såväl från industrin som genom offentligt finansierade forskningsprojekt.

Anställningsort: Örnsköldsvik, Sverige

Vem är du?
För att bli framgångsrik i rollen som laboratorietekniker söker vi dig som är resultatorienterad och som gärna har några års arbetslivserfarenhet från massa- och pappersindustrin alternativt en annan bakgrund där kemi/teknik varit i fokus.

Du bör ha någon form av naturvetenskaplig/teknisk utbildning på gymnasienivå och om du har erfarenhet från en laborativ eller processteknisk miljö så är det meriterande.

Som person är du social och har lätt för att skapa och bibehålla kontakter. Du är en ödmjuk och flexibel lagspelare som kan arbeta både självständigt och i grupp. Du är noggrann, analytisk och systematisk i ditt arbete som du utför med stort engagemang. Fokus på skydd och säkerhet, för dig själv och dina kollegor, är en naturlig del av din personlighet.

Du hanterar svenska i tal och skrift och är bekväm med att använda engelska vid behov i ditt arbete. Branschrelaterad erfarenhet, med god datorvana samt teknisk fingerfärdighet är meriterande.

Är vi rätt för varandra?
Vi ger dig en rejäl utmaning där vi erbjuder engagerade kollegor och stimulerande frågor att arbeta med tillsammans med våra industrikunder och forskningspartners. På MoRe och inom RISE vill vi att du ska lyckas och må bra, så att du tillsammans med dina kollegor kan bidra till en hållbar framtid och säkra en ledande position för svensk industri och forskning globalt. RISE kan ge dig chansen att göra verklig skillnad! Vill du bli en del av Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner?

Välkommen med din ansökan!
Har du frågor eller vill veta mer om tjänsten kontakta chefen för gruppen Process- och Materialteknik Lars Sundvall, +46 70 526 52 21. Sista ansökningsdag är 13 januari, 2023. 

I den här rekryteringen samarbetar RISE med Jefferson Wells och du kommer att bli anställd direkt av RISE. För frågor eller funderingar kring rekryteringsprocessen eller tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig Rekryteringskonsult Ulrika Nilsson, 070-6052323, ulrika.nilsson@jeffersonwells.se. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Våra fackliga kontakter är: Jessica Sjöstedt för Sverige Ingenjörer, +46 70 243 99 98 och Madelene Nordqvist för Unionen, +46 73 065 86 87.

Läs mer här: