“1966 was a great year …!”

“1966 was a great year …!”

1:a maj, Kristi Himmelsfärd, Nationaldag och midsommarafton. Nog vet almanackskreatörerna hur man snabbast får nästan två månader att passera även om avsaknaden av annandag pingst har lämnat ett irreparabelt tomrum efter sig.

Tiden flyger fram, naturen byter skepnad, lupinerna står bokstavligen som spön backen, VM i Sport engagerar, och medeltemperaturen går från behagliga 18°C i slutet på april till 6 grader dito på midsommarafton.

En härlig men i viss mån märklig och frustrerande tid! Minns Åke Catos årstidstumregel från sent 80-tal: ”Rimfrost, rattmuff på. Tjällossning, rattmuff av!”. Just nu vet jag inte riktigt var vi befinner oss men för säkerhets skull tillämpar jag ”fliströja” på.

I detta nummer av Mer Från MoRe berättar vi om hur en av våra centrar – vårt gamla FTIR-instrument – lagt sina spektra på hyllan och att ett nytt därför redan har värvats. På tilläggstid har nu hela kön betats av!

Är du en trainee måste du vara beredd på att byta lag ofta och för unga lovande ingenjörer som Tomas Gardfors är detta realitet. Tomas deltar i Åkrokens och SP Processums uppskattade traineeprogram och gör för tillfället sin tredje halvlek (!?) i programmet. Denna gång hos MoRe. Ta gärna del av Tomas spännande berättelse i detta brev.

Småhelger och semestrar till trots, så måste produktionen löpa för att skapa stabila och välmående företag. På MoRe Research stänger vi inte verksamheten helt utan har naturligtvis resurser tillgängliga för att ta hand om de akuta kundbehov som kommer att uppstå. Vårt spelsystem är 7-5-1-0-0 (med riktnumret 0660) men via länken i detta nyhetsbrev och på vår hemsida hittar du även aktuella direktnummer som du kan vända dig till under sommaren.

”1966 was a great year for British football” brukar det sägas även om idrottsvärldens cold-case-grupp och diverse privatspanare fortfarande dividerar om bollen verkligen var över linjen eller inte. Jag föredrar istället odiskutabla påståenden som ”1966 was a great year for MoRe. Curt Hägglund started his career!” Läs brevet så förstår du varför.

Missnöjet med det hittillsvarande sommarvädret har ovan antytts men kom ihåg… med en dålig referens blir den relativa glädjeeffekten desto större när värmen kommer och jag hoppas att alla får en skön och välförtjänt sommarsemester när det är dags! Det gäller för oss alla i branschen att ladda batterierna, koppla av och reflektera i lugn och ro så att vi kan fortsätta att utveckla verksamheten, skapa nya värden och ligga i framkant.

Tillsammans tycker jag att vi ignorerar den enerverande och godtyckligt bedömda offsideregeln och placerar oss strax före mållinjen för att effektivt kunna förvalta de väl avvägda innovationspassningar som kommer.

Trevlig sommar!