Elda för kråkorna

Elda för kråkorna

Det tog tid men till slut gav snötäcket med sig och allt som lindades in i puder i november ser återigen dagens ljus. Det gäller såväl den där dyra, numera rostiga, spaden från Fiskars som de där jämrans solcellsdrivna rabattbelysningarna från Clas Ohlson. Säga vad man vill om våren men s å vacker som den ofta beskrivs är den ju inte egentligen om man ska vara ärlig. Dock vet vi ju att det snart smäller till och de gråbruna, vattensjuka gräsmattorna och ängarna, de kala träden och buskarna och de föga imponerande vingklippta vassruggarna får en överdos klorofyll. En ny batch biomassa är på gång -  Grönt är skönt!

Hos MoRe Research gläds vi åt att det är ”Grönt ljus” för Processums investering i en pilotutrustning för förbehandling av biomassa, något som du kan läsa mer om detta nummer av Mer från MoRe.

Vidare berättar vi om våra möjligheter inom tissueutvecklingen och karakterisering av viskosfibrer, i båda fallen illustrerat av korta filmer som övergripande beskriver möjligheterna.

Vad hände 1966? Vissa skulle kanske säga att ”England vann fotbolls-VM” (efter ett tveksamt mål mot Västtyskland). Jag skulle däremot lyfta fram att det var året då Gunilla Ericsson började jobba i huset. Gunilla representerar i hög grad ett av bolagets nyckelord – Erfarenhet! I detta brev får du lära känna henne lite bättre.

Du kan också ta del av möjligheterna med MoRe Research performance index-metodik. Var finns möjligheterna till kostnadsbesparingar och kvalitetsförbättringar i din värdekedja?

Jag är lite osäker på om Ingela ”Pling”, Thomas G:son eller någon annan har gett sig på att skriva en text till Vivaldis ”Våren” så jag tar istället till ett mer robust citat: ”Sköna maj välkommen!”. Allting startar om på nytt och nu är det upp till oss i branschen att omsätta all biomassa i hållbart värdeskapande. Naturens resurser ska visserligen tas tillvara på bästa sätt men visst kan vi, trots allt, kosta på oss att slösa lite med energin i ineffektiva anläggningar med låg kommersiell verkningsgrad? Majbrasorna är ju ett trevligt inslag och även kråkorna förtjänar lite värme…