”En midsommarnattsdröm”..

”En midsommarnattsdröm”..

…har jag aldrig sett men då det på senare tid kommit till min kännedom att en av Shakespeares karaktärer heter ”Puck” har mitt intresse för Elisabetanska scenuppsättningar och andra konstarter ökat markant. ”Yet but three? Come one MoRe; Two of both kinds make up four”. Genial poesi och samtidigt matematiskt korrekt! Konst och naturvetenskap hör verkligen ihop och plötsligt sätter jag, som gammal teknolog, KTH:s logga i dess rätta sammanhang.

Jag vet inte om det är ljuset, temperaturen eller den mystiska dimman över Örnsköldsvik som drar min uppmärksamhet från exemplariskt uppställda exceltabeller, grammatiskt korrekta worddokument eller överanimerade powerpointpresentationer och får mig att se på omgivningen och verksamheten ur ett mer spirituellt och naturromantiskt perspektiv än vanligt. Midsommar har verkligen en magisk effekt och den här känslan önskar jag kunde konserveras och nyttjas året om.

Vi har alla olika roller i denna fantasiska industri som omvandlar en grön, förnybar råvara till otaliga produkter via processer som successivt utvecklats av våra skickliga industrikonstnärer. Detta industriella kulturarv måste förvaltas och utvecklas på bästa sätt genom forskning och utvecklingsarbete som omsätts i praktisk tillämpning.

Nya fabriksinstallationer och pilotutrusningar har förvisso en tilltalande exteriör men även den till det yttre slitna, skavda och av tidens tand nötta utrustningen fyller sin funktion likt en femårig Webergrill som fått känna på norrländska årstidsskiftningar. Ett basningskärl av äldre modell, en kokare med några år på nacken eller en viskosanläggning kanske inte alltid är estetiskt tilltalande men vi vet ju att den verkliga skönheten och ingenjörskonsten finns på insidan. Gammalt och nytt – erfarenhet och ungdomlig entusiasm… den perfekta kombinationen!

Via länkarna i denna sommarhälsning hittar du MoRe's kontaktuppgifter under sommaren samt kan ta del av information om vårt kokeri och om vår nya viskospilot. Jag har också äran att presentera ”Fun MoReison’s” nya emotionella video där musik och processteknik äntligen ingår äktenskap.

Med dessa ord önskar jag och mina kollegor på MoRe att alla får en trevlig Midsommar och en skön och välförtjänt semester när det är dags! Samla nödvändig kraft och inspiration från de fyra sommarelementen – sol, vind, grillen och vatten – så lyfter vi tillsammans den skogsindustriella konstformen till nya nivåer.

/Stefan