“Ground control to Major Tom!”

“Ground control to Major Tom!”

“Ground control to Major Tom!”
Mars…Vårmånaden eller planeten? Ja, vissa likheter finns då temperaturen på nämnd himlakropp lär variera från 27 ner till -143°C, något som väl påminner om vad vi upplever innevarande nyckfylla månad. Ska man ha vår- eller vinterjackan på sig?

I Örnsköldsvik börjar vintern gå mot sitt slut även om vi efter en vecka med sista-april-känsla i kroppen idag vaknade upp till ett pudervitt landskap. Kanske de där snöslungorna som den lokala Clas Ohlson-butiken länge har försökt sälja bjuds in till ”andra chansen”?

I detta nummer av Mer från MoRe får du lära känna Elly Westberg vår mikrobiolog som arbetar med problem kopplade till kemin i olika delsteg av massa- och pappersprocesserna. Myckelgensjö, låter det bekant? Om inte så rekommenderar jag dig att läsa brevet.

Dessutom inbjuds du härmed till premiären av vår nya storfilm "The Viscose Fibre Line at MoRe Research". I denna film kan du på kort tid se alla pilotmaskiner i aktion, från råvara till spinning av viskos till tråd/filament.

Detta område röner stort intresse i branschen något som inte minst märktes på kunskapsdagen Från Ved till Tyg i Borås. Bland annat berättade Spin(n)delkvinnan Sara Hellström om hur pilotutrusning effektiviserar utvecklingsarbetet.

”Ovanliga mätningar”, Hur ovanliga är de egentligen? MoRe har stor kompetens när det gäller massa- och pappersprocesser, vilket vi parar med kunnande inom elektronik och mjukvaror för att utveckla specialinstrument för speciella behov. Läs gärna mer om hur Jan-Erik, Tommy och Gunnar tar sig an dina kluriga önskemål.

Vi berättar också om den vätske-vätseextraktionsenhet som tillgängliggjorts genom SP Processums satsning på forskning och utveckling inom bioraffinaderiområdet.

Nu laddar vi alla för att göra ett bra avslut på årets första kvartal och planerar för att ta nya steg på utvecklingstrappan inför nästa. Framåt mars(ch)! Väljer vi bara rätt fixstjärna som utgångspunkt så ser vi att Norden ligger ”mitt i planeten” och att resurser för att stödja dina utvecklingsbehov ur ett astronomiskt perspektiv finns nära.
”Örnsköldsvik – we have a problem!”
“We can hear you Major Tom… we can hear you!”