Härliga september!

Härliga september!

Detta vägskäl då vi slits mellan viss längtan tillbaka till sommaren, önskan att utnyttja höstens rekreationsmöjligheter här och nu och otålig förväntan inför den kalla tid som snart kommer, inte minst beträffande vissa aktiviteter som med fördel utföres på fruset vatten. September är också den månad då vi äntligen kan släppa de dåliga samvetena beträffande oplockade svartvinbärsbuskar… det är liksom för sent. Puh!

Nåväl, i det här numret av Mer från MoRe tittar vi in i kokeriet och träffar Torbjörn Sjölund och Mats Westin, två erfarna medarbetare med ansvar för råvarustudier, kokningsproblematik och olika typer av garantikörningar.

Vidare får Du träffa vår senast anställde medarbetare - Sara Hellström. Sara kommer att koordinera utvecklingsarbetet beträffande värdekedjan från råvara, via massatillverkning, till viskos och tråd.

Arbetar du med tissue? Då rekommenderar jag dig att bänka dig framför datorn och via den bifogade länken i nyhetsbrevet ta del av världspremiären för filmen som visar vår pilotmaskin ”in action”.

Hösten är här och nu växlar vi upp inför årets sista månader. För vår indiske industridoktorand Raghu Deshpande blir det här den första vintern i Örnsköldsvik och förhoppningsvis kommer han att kunna slita sig från sin forskning inom sulfittekniken och även få uppleva lite kärvt Skandinaviumklimat när det är som bäst.

Det gäller att skaffa sig en god vintergarderob både bokstavligt och metaforiskt. På MoRe har vi inga kläder att erbjuda men höstens och vinterns kollektion av utvecklingsverktyg är bred och vi hoppas att något av det vi tillhandahåller ska falla dig i smaken. Rätt rustade kommer alla köldknäppar i produktionen att pareras galant med entydigt fokus på framtiden.

Dock, ett visst mått av ”det var bättre förr mentalitet” måste tillåtas och i nästa nyhetsbrev kommer vi säkerligen att rapportera från Raghus deklamering av Gösta Rybrants”Minns i november, den ljuva september…” – men givetvis i indisk tappning.