I love you, ich liebe dich, Zlatan Ibrahimovic

I love you, ich liebe dich, Zlatan Ibrahimovic

Nej, jag ska inte älta den där jämrans matchen mot Ukraina. Men visst borde vi ha vunnit och hade vi bara spelat h e l a matchen som vi gjorde strax efter halvtidsvilan så… Åh. förlåt...!

Nu har vi precis passerat en i många stycken härlig högtid - Midsommar! Att den helgen säljer såg vi redan i april då de numera obligatoriska löpsedlarna dök upp som klassikern ”Sillbrist till midsommar?” eller ”Så blir vädret hos Dig i midsommar – vi har hela listan!”. Kanske är trovärdigheten i dessa budskap en av orsakerna till den vikande tidningspappersmarknaden, självklart parallellt med alternativ elektronisk informationsspridning.

För MoRe Research har de två första kvartalen bjudit på många intressanta uppdrag, trevliga kund- och leverantörskontakter, nyanställningar och en ytterligare breddning av verksamheten.

Exempel på det senare kan du läsa om i detta nummer av mer från MoRe. Resultaten från Peter Strunks fina forskningsarbete där MoRes Micropilot för viskoslösning varit central, kombinerat med den spinnpilot som nyligen installerats, fullbordar MoRes möjligheter att bedriva forsknings- och utvecklingsprojekt hela vägen från råvara till spunnen viskostråd!

Kan man bryta retentions- formationssambandet? Nej säger vissa… Ja säger Dr. Anna Svedberg som använt MoRes RF-maskin i sin forskning och som med ett trekomponentsystem lyckats erhålla både hög retention och bra formation.

Vidare kan du läsa om vår nye industridoktorand, Raghu Deshpande, som med MoRes pilot- och labinfrastruktur som verktygslåda, kommer att doktorera inom sulfitkokning under Karlstad universitets forskarskola. Med Raghus anställning är vi idag sju nationaliteter representerade i MoRe!

”Are you in trouble? Contact our trouble shooters!” är förvisso en säljande filmtitel men om du läser nyhetsbrevet så utkristalliseras en annan, mer tillämpbar, förklaring till vad som avses.

Nu går vi in en sommarperiod och fast fabrikerna, MoRe och andra branschföretag självklart inte stänger hoppas jag att alla får en skön semester när det är dags. Det behöver vi för sedan är det som vanligt full fart framåt som gäller. Ok… det gick dåligt i Poltava 1709, sisådär i Kiev 2012 men det heter ju tredje gången gillt! Nästa gång har vi både anfall och försvar och här på MoRe struntar vi i offsideregeln… vi gillar att vara närmast målet!