”Midsommarnattens köld är hård…”

”Midsommarnattens köld är hård…”

Ja, riktigt så illa är det kanske inte men nog börjar det kännas en smula besvärande att morgontemperaturerna endast är tvåsiffriga om en decimal används, att kortbyxorna hamnat under fliströjorna i byrålådan samt att det ännu inte är helt riskfritt att slicka på lyktstolpar före 06.00 (har jag aldrig gjort… inte under detta sekel i alla fall).

Badtemperaturerna är inte heller mycket att hurra för och mig veterligen (tillrättavisa mig gärna) är eventuell förekomst av exoterma, biologiska reaktioner i havet och i sjöarna ej tillräckligt för att göra något åt saken utan vi behöver ”hjälp från ovan”. Vårt hopp står till en stor gul väteboll drygt åtta ljusminuter bort… kom igen nu!

Sällan är det väl ett sådant tryck på vädersajterna smhi.se och yr.no som i dessa dagar och varje liten förändring i positiv riktning tas tacksamt emot, analyseras och extrapoleras linjärt eller exponentiellt mot den 19:e juni.

På tal om vädersajter så kan jag konstatera att på Saint-Barthélemy, d.v.s. den ö i Karibien som Sverige 1878 sålde tillbaka till Frankrike, kommer midsommaraftonen att präglas av 27°C, vindstilla och 0 % risk för nederbörd (!) Mot bakgrund av vad vi vet idag bör denna, både bokstavligt och bildligt, historiskt dåliga affär granskas av Stadsrevisionens cold-case-grupp.

Då det enligt uppgift skulle gå att placera hela världens befolkning på Gotland borde det, utan att jag har gjort några beräkningar, med lätthet gå att klämma in Sveriges befolkning på ovan nämnda kronkoloni. Kanske är det där Carl Philip och Sofia gömmer sig?  Vad glada de skulle bli om vi  a l l a kom och hälsade på nu på fredag… ”Ester… vi är här nu!”

Förlåt... jag gled iväg lite i drömmarnas värld… det där faller ju på sin egen orimlighet och är samtidigt förenat med alltför stora risker. Tänk bara på vad som skulle kunna hända med den förhållandevis låga ön om 9 miljoner svenskar unisont körde ”Små Grodorna”… Låt oss bita ihop, glädjas åt sommaren, grönskan, ljuset och den friska, myggfria luften.

På MoRe Research gläds vi dagligen! Dels med varanandra men också i relationerna med våra kunder och samarbetspartners. Skogsindustrin är fantastisk med innovativa företag, spännande forskningsprojekt, kreativa människor och sist men inte minst, en fenomenal och flexibel råvara. Den ska vi förvalta på bästa sätt!

I detta nummer av Mer från MoRe öser vi superlativ över SPCI:s senaste event där en endagskonferens hölls på ett oortodoxt konferenscenter i en stockholmsförort.

Vi berättar också om den satsning på nanokristallin cellulosa, CNC, som vi, tillsammans med våra partners Holmen, Melodea och SP kommer att sjösätta i närtid.

Känner du Ami Karlsson? Om inte så får du här chans att bekanta dig med en av våra nyanställda och dansanta (?) Projektingenjörer.

Förpackningsmaterial är ett av alla prioriterade områden för MoRe där såväl utveckling som investeringar följer kundernas behov. Mer om detta kan du läsa när du på klickar på rätt länk.

Nu är det snart ”juli-gen” och förr eller senare hoppas jag att alla får en skön och välförtjänt semester präglad av avkoppling och upplevelser till gagn för både kropp och knopp. Jag sitter här och skäms lite över det negativa väderraljerandet i inledningen. Vi får inte glömma att kroppen håller styvt 36.5°C och det är det som är det viktigaste.

Vädret berör dock och låt mig få avsluta med att delvis förändrat återge en återkommande sekvens från Kjell Swanbergs och Bengan Wittströms radioprogram ”Plattetyder” från 80-talet:

-    Skruva upp volymen Werner… nu är det, det där programmet som vi alltid blir så irriterade på!
-    Vilket då?
-    Väderleksrapporten!

Trevlig Midsommar!