MoRe Curious!

MoRe Curious!

Cykler… dessa i många fall imaginära cirklar som vi målar upp för oss själva för att lättare kunna greppa den verklighet vi befinner oss i.

Tid är begripligt med sina timmar, dygn, veckor, år och med en frekvens på 365,25 dygn får vi ett kvitto på att vi blivit lite klokare. Själv fyllde jag primtal i lördags.

Årstider är också greppbara. Utan början och utan slut följer en ny årstid på en annan med fasta återkommande högtider och hållpunkter. Just nu är sommaren i antågande med allt som hör den till. Kanske kommer någon att stapla stenar på höjden, bada lite och kasta prick med brinnande facklor. Den som gör det snabbast blir Mästarnas Mäst… ehh… hoppsan… (’Bless me father I have sinned!’)...

Till de större cykler vi påverkas av hör mandatolympiader och nu har vi snart hunnit halvvägs in i den politiska huvudcykeln. Parallellt med det politiska arbetet snurrar allt snabbare den mediala troféjakten men scrollar man tillräckligt långt ner på nyhetssajterna hittar man faktiskt lite politiska spörsmål, utfästelser och resultat. Det var lite mer kvalité på ”skandalerna” tidigare vill jag minnas - ’Löntagarfonder är ett jävla skit men nu har vi baxat dem ända hit!”

Större cykler föresten… var det någon som såg Merkuriuspassagen i måndags? Inte jag heller men av ungdomlig (nåja… primtal!) nyfikenhet gjorde jag ändå ett tappert försök.

Inspirerad av ett populärvetenskapligt forum satte jag ihop en försöksuppställning bestående av en fältkikare som sedan förväntades projicera solen på en vit bakgrund där Merkurius då skulle framträda som en knappnålsstor svart prick. I teorin: ingenjörsmässighet i dess ädlaste form! I praktiken: Något annat.

Stressad av ett annalkande åskmoln blev inte uppställningen så robust att den motstod den stilla bris som kom precis när jag började få lite fokus. Nästa chans blir 2049 och då ska jag vara bättre förberedd. 

Med glädje konstaterar jag dock att robusthet och noggrannhet i övrigt präglar MoRes arbete och i nyhetsbrevet kan du läsa om den ackreditering för miljörelaterade vattenanalyser som bolaget nyss erhållit samt de personer som gjort denna strategiska satsning möjlig.

Vi berättar också om piloten för nanokristallin cellulosa och om det innovationspris som en av parterna, Melodea, fått för framtagandet av tekniken bakom piloten.

Vidare kan du läsa om de analyser MoRe gör på tallolja och såpa samt ta del av våra upplevelser från SPCI Convention.

Cirklar ska slutas och våra gemensamma och privata skär varandra på olika plan. Till mina privata cirklar hör bland annat att jag klipper håret var 13:e dag samt att jag på armen bär ett aktivitetsarmband.

Detta armband ger mig ackumulerad feedback på hur dygnet fortskrider ur ett aktivitetsperspektiv och ju närmare midnatt jag kommer desto mer superlativ om hur duktig jag är och vilken måluppfyllelse jag har kommer ur den lilla filuren. När jag vaknar på morgonen är jag tillbaka på ruta ett och får börja om igen. Tröstlöst? Inte alls! Det är ju precis så här uppdrag och projekt ser ut: ”du börjar från noll och levererar vid midnatt”.

Jag hoppas våra cirklar korsas!