Vår…inte bara i luften!

Vår…inte bara i luften!

Visst är det spännande? Dygnet runt, året runt står dom där, outtröttliga och stabila och pumpar fram ton efter ton av produkter av de mest skiftande slag. Fabrikerna, dessa komplexa system av välordnat kaos där alla länkar, såväl personella som maskinella, måste samspela för att resultatet ska bli gott. Det är lätt att bli smått poetisk när man tänker på det. Vårkänslor? Ja kanske!

När du läser detta nyhetsbrev får du ett smakprov på vad som är aktuellt för MoRe Research just nu. Viskos är i sig inget nytt, men för oss som varit i branschen mindre än hälften av våra liv är renässansen för bolagets viskospilot mycket spännande. Arbetet som bedrivs kring denna är ett utmärkt exempel på hur universiteten och industrin samverkar och flera av er fick säkert ett smakprov på detta genom Peter Strunks föredrag på årets Ekmandagar.

I bolagets optimeringsarbeten slänger vi skygglapparna och har en helhetssyn i allt vad vi företar oss. Detta förhållningssätt till uppdragen – Hela vägen® – kräver ständig utveckling och effektivisering. Vi strävar hela tiden efter att bli mer kompletta och genom vårt nyetablerade samarbete med Envall Consulting har vi tagit ytterligare ett steg i rätt riktning. Bland annat stärker vi genom detta upp vår samlade kompetens inom papperskemiområdet.

Efter en lång vinter i branschen är det glädjande att se hur produktionssiffrorna ökar på flera håll. I takt med detta töar också utvecklingsbehoven fram och vi ser fram emot att bli din, om inte snöskyffel, så i alla fall partner i utvecklingsarbetet.

Vi ses!