Hanna Rammsy

Hanna Rammsy

Hanna Eriksson har anställts hos MoRe Research som projektingenjör. Närmast kommer hon från ett vikariat som driftsingenjör vid Domsjö Fabriker. Hon ska ansvara för kundprojekt inom områdena viskos, spinning av fiber och blekning.

– Jag är civilingenjör från Teknisk kemi vid Umeå universitet, berättar Hanna. Mitt exjobb gjordes på uppdrag av Domsjö Fabriker och handlade om reaktivitet hos dissolvingmassor av sulfit och sulfat. Ett delmoment var viskosanalyserna som jag under några veckor gjorde hos MoRes viskosavdelning och redan då fick jag ett positivt intryck av MoRe Research.

– Det som fick mig att börja på Teknisk kemi i Umeå var att jag under sista året på gymnasiet i Örnsköldsvik läste inom ramen för satsningen ”Kemigymnasiet” vilket handlade om bioraffinaderi. Det var intressant och jag insåg då vad jag ville utbilda mig till och arbeta med.

– Efter examen blev jag kvar på Domsjö Fabrikers innovationsenhet DomInnova där jag arbetade med ett flisprojekt. För ett och ett halvt år sedan fick jag ett vikariat som driftsingenjör med ansvar för bioreningen och etanolfabriken. Dessutom blev jag involverad i hela lutsidan med indunstning och ligninproduktion.

– Det kommer att bli jätteroligt att arbeta med projekt inom viskos, fiberspinning och blekning här hos MoRe. Jag gillar att arbeta i projekt vilket innebär att man ska ha kunskap på hög nivå, hålla reda på allt som sker i projekten, följa upp att tiderna hålls och hålla kundkontakterna. Stämningen på MoRe är fantastiskt bra med en härlig gruppdynamik. Jag har blivit väl emottagen och känner mig verkligen hemma här. Jag gillar det här med fabriksnärhet, vilket innebär att praktiskt förstå kundernas processer och att kunna sätta in erhållna resultat i dess sammanhang.

– Jag har alltid gillat att sporta så på fritiden är jag gruppträningsinstruktör på Nordic Wellness här i stan och leder pass i cykel och core*. På somrarna cyklar jag gärna landsväg och på vintern är det skönt att åka till fjälls för utförsåkning, vilket jag har tävlat i tidigare. Ett annat intresse som jag och sambon har är att rusta upp gamla möbler. Jag tycker också om att pyssla och just nu håller jag på med att tillverka bröllopsdekorationer. Vi ska nämligen gifta oss i sommar, slutar Hanna.

*För den oinvigde meddelas att core är ett annat ord för bålträning.

Kontakt: Hanna Rammsy, 072-500 66 09, E-post