Robert Selling

Robert Selling

Efter att sedan 2006 arbetat hos MoRe som laboratorieingenjör, projektledare och processkonsult inom analysområdet är Robert Selling sedan maj 2011 avdelningschef för Analysteknik. Speciellt roligt i det nya jobbet är utökade kundkontakter och att ta reda på vad kunden egentligen vill ha.

- Jag är Civilingenjör i Teknisk Biologi med inriktning mot miljöteknik, berättar Robert. Mitt examensarbete gjorde jag i Lund och det handlade om biogasframställning av hampa och majs. Därefter anställdes jag på MoRe Research år 2006 som laboratorieingenjör och har mest arbetat med olika analystekniker som FTIR, GC-MS och HPLC. Ett roligt projekt som jag var involverad i var BioEnDevs utveckling av torrefieringstekniken av biomassa.

- Under åren på MoRe har jag själv arbetat med många analyser och analysinstrument och även varit involverad i utveckling av nya analyser i de fall där det inte funnits några sedan tidigare. Som avdelningschef kommer jag inte att växa fast vid skrivbordet utan kommer också att fortsätta att utföra analyser. Fast det klart, med en avdelning på totalt 19 personer blir det även mycket annat som ska skötas. 

- Jag ser organisationen på ett annat sätt nu än tidigare och jag har upptäckt att det behövs ordning och struktur för att allt ska fungera. Det är lite skillnad mot när jag för några år sedan fick tårtor "i pris" av lokalradion till avdelningen för att jag vann radio Västernorrlands tävling för stökigaste skrivbord!!!

- Privat är jag gift och vi har två flickor, 2 år respektive 2 månader gamla. Därför har jag också varit pappaledig i ett par omgångar, vilket har gett mig mycket. Om det bara går så vill jag tillbringa så mycket tid som möjligt ute. Det spelar inte så stor roll vad jag gör, huvudsaken att jag är ute i friska luften. Vi kan paddla, åka skidor, grilla och ha äventyr även i det lilla. Allt som har med trä att göra gillar jag också och vi har rustat vårt hus i Skagshamn till stor del själva. Annat som jag gör på fritiden är att läsa massor, jag har boktravar på nattduksbordet, och att fotografera.