Nyheter

Senaste

Bioekonomiriksdagen

2018-03-21

Nu är vi, Hans Grundberg och Maria Edblad, här på Bioekonomiriksdagen i Karlstad. Här flödar det av ideer, diskussioner och planer för att ta hand om och förädla allt som produceras inom industrin så att miljön belastas mindre och vi får en hållbarare framtid.

Träffa oss på SPCI & Friends Gröna Lund!

2018-03-19

Vi kommer att stå i ett tält, tillsammans med Eurocon och MOPSsys, bredvid Dansbanan på Gröna Lund under SPCI & Friends den 22 maj, 2018. Kom och surra med oss en stund!

Stavbestrykning en bra metod för test av olika pålägg

2018-03-15

Traditionellt har stavbestrykning använts för att testa ytlim och bestrykningssmet för pålägg på grafiska papper. Men metoden har också visat sig vara värdefull för att testa bestrykning av nya kemiska lösningar. Metoden har därför fått en renässans och används nu i flera nya applikationsförsök, bland annat med nanocellulosa.

Bioekonomiriksdag 2018

2018-03-15

Vi står på monterplats nr 15 under Bioekonomiriksdagen 2018, 21-22 mars. Vi ses där!

 

Tove Samuelsson på Frukostmöte Grönborg kl 9.00 14/3

2018-03-12

Kom och ät frukost på Grönborg och lyssna på en Pecha Kucha av Tove Samuelsson!

Pia Renström ansvarig för jämförande provning PFI-kvarnen

2018-03-08

Pia Renström är ansvarig för provningsringarna gällande ECF-blekt långfibermassa respektive eukalyptus för jämförande kvalitetskontroll för PFI-kvarnen. Hon förklarar fördelarna med att delta dessa provningar.

Stefans ledare; Snö

2018-03-01

Vårmånaden är här... härligt! Denna månad då takdropp, begynnande fågelkvitter och porlande rännilar ligger som en skön ljudkuliss bakom det pågående skådespelet där snöns kristaller pressas ihop, omformas och slutligen löses upp. Denna månad då det inte längre är en självklarhet att krydda filtallriken med en D-vitaminpastill eller att koppla in motorvärmaren efter varje litet fossildrivet ärende.

Eukalyptus: Jämförande kvalitetskontroll för PFI-kvarnen!

2018-03-01

Vi startar nu den efterfrågade kvalitetskontroll för eukalyptus på PFI-kvarnen. Hur väl är ert eget laboratorium kalibrerat? Vill du veta hur malresultatet från din PFI-kvarn förhåller sig till andras resultat? Resultaten kan även vara ett komplement till spårbar kalibrering när ert laboratorium ansöker om ackreditering eller certifiering. Nu kan anmälan till den jämförande kvalitetskontrollen med eukalyptus för PFI-kvarnen ske.

Vi kommer till Bioekonomiriksdag 2018!

2018-02-26

Vår bioraffenaderiexpert Dr. Hans Grundberg kommer att närvara under årets Bioekonomiriksdag den 21-22 mars i Karlstad. 

Hans Grundberg kommer även att var med under Vårmötet den 20 mars.

Hoppas vi ses!

För hård basning kan sänka rivstyrkan

2018-02-19

Basning av flis är nödvändig vid kontinuerlig kokning och används även ofta vid batchkokning. MoRe upptäckte i ett kundprojekt för några år sedan ett samband mellan lägre rivstyrka och för hård basning. Detta föranledde utvecklingen av Pekkala-apparaten. Orsaken till sambandet var att för hård basning i kombination med högt tryck mot botten i basningsfickan kunde orsaka brottanvisningar på fibernivå.