Nyheter

Årets Carl Kempes Stipendium utdelat

2024-03-05
Det är med stor glädje och ännu större framtidstro som vi meddelar att ”Carl Kempes stipendium” är utdelat. Stipendiet instiftades av Örnsköldsviks Industrigrupp och därtill hörande företag och medlemmar som en födelsepresent till Carl på hans 80-årsdag 2019.

Syftet är att premiera studenter vid Örnsköldsviks gymnasiums Naturprogram som ”särskilt utmärker sig inom kemiämnet genom kunskap, drivkraft och engagemang samt naturvetenskaplig nyfikenhet och flit”.

I år gick stipendiet till till Elias Gardfors och Lean Sundkvist Garnelis.

Från MoRe Research säger vi stort GRATTIS till er båda och ser fram emot att ni, ’peppade’ såväl som ’preppade’ av era entusiastiska lärare och tillsammans med era duktiga klasskamrater, tar med er fliten och nyfikenheten in i yrkeslivet… 😉

Detta så att vi tillsammans kan hantera dagens och framtidens utmaningar.

Carl Kempe finns inte med oss längre men hans genuina teknikintresse, lösningsfokusering och väl underbyggda förväntan på utbildning och den yngre generationen är en aldrig sinande inspirationskälla.

Bra jobbat Elias, Lean, era klasskamrater och era lärare!

Carl gjorde världen rikare inom forskning och tekninikutveckling. Det kommer alla ni som refereras till ovan också att göra… ❤️