Nyheter

Senaste

Hans Grundberg åker på 1st International Conference on Cellulose Fibres

2020-01-27

Träffa Hans Grundberg på 1st International Conference on Cellulose Fibres, 11 - 12 februari 2020 i Maternushaus, Cologne, Tyskland. En ny internationell konferens inom cellulosafibrer, den snabbast växande fibergruppen inom textilier, den största investertingssektorn inom biobaserad ekonomi och lösningen för att undvika mikroplaster.

Anmälan till årets provningsjämförelser

2020-01-17

Nu är det dags att anmäla sig till provningsjämförelse för massa ISO-ljushet samt PFI-kvarnen Softwood och eukalyptus. Provningsjämförelserna är öppen för alla.

Introduce a Girl to Engineering Day 2020 på MoRe Research (IGE-day)

2020-01-15

Välkomna alla tjejer till RISE Research Institutes of Sweden i Örnsköldsvik på IGE-day 2020, en dag för att inspirera er kvinnor att välja ingenjörsyrket. Den 3 april har du möjlighet att möta passionerade forskare och projektledare som inspirerar er till att välja ingenjörsyrket samt se miljöer och piloter i världsklass!

 

Senior researcher in material science and innovative value-added forest-based products

2020-01-15

Are you a senior researcher interested in material science and innovative value-added forest-based products? Do you have experience in research and leading research projects and programs? Then you might be our next employee!

Vi söker: Laboratorieingenjör Kemiska Analyser med inriktning metallanalys

2019-12-17

Vill du arbeta med kemiska analyser inom skogsindustrin? Som Laboratorieingenjör på MoRe Research arbetar du med olika kemiska analyser åt våra externa kunder, internt till vår Processteknikavdelning och till våra Forskningsprojekt. En betydande del av tjänsten har inriktning mot analys av metaller i olika provtyper. Vi hjälper till att analysera både befintliga och nya material inom skogsindustrin.

Vi söker: Laboratorieingenjör Fysikalisk Analys

2019-12-17

Vill du arbeta med fysikaliska analyser inom skogsindustrin? Som Laboratorieingenjör på MoRe Research arbetar du med olika fysikaliska analyser åt våra externa kunder, internt till vår Processteknikavdelning och till våra Forskningsprojekt. Vi hjälper till att analysera både befintliga och nya material inom skogsindustrin.

Vi önskar er en God Jul och ett Gott Nytt År med FunMoReisons nya jullåt

2019-12-13

Året jullåt "You RISE us up" premiärspelades på MoRes och Processums mycket trevliga och välbesökta Integrationsfest den 12:e december i Bruksgårdens Blueskällare. Skönsjungande Gerd Ahnström ackompanjerades av Robert Selling och Torbjörn Sjölund.

Med denna video önskar vi er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

 

 

Sandra Bergqvists exjobb gav sommarjobb och nu arbete som labingenjör hos MoRe

2019-12-11

Som resultat av ett väl genomfört examensarbete samt sommarjobb är Sandra Bergqvist sedan oktober i år anställd som laboratorieingenjör vid MoRes avdelning Analysteknik. Hon har studerat vid Örebro universitet på deras analysvetenskapliga program i kemi och kommer bland annat att arbeta med kromatografiska analyser som jonkromatografi, HPLC och GC.

Tord Bystedt, ny laboratorieingenjör till Analysteknik

2019-12-09

Tord har en examen i biomedicin med studier främst inom biologi, kemi och medicin från Umeå universitet och har anställts som laboratorieingenjör hos MoRes avdelning för Analysteknik. Hans arbetsuppgifter omfattar i nuläget framförallt analyser inom titrering och diverse TOC-analyser men planen är även upplärning inom eDNA.

Jessica Gard Timmerfors forskningsartikel på TAPPI Journals framsida

2019-12-04

Jessica Gard Timmerfors har fått sin artikel om hennes forskning på MCS-flishugg publicerad på TAPPI Journal, oktobernumret 2019. Hennes forskning handlar om att hitta nya tekniker för flisning av trumtyp. Jessica är industridoktorand på Umeå Universitet, med professor Leif Jönsson som handledare. Stor del av det praktiska arbetet har bedrivits i Örnsköldsvik, på MoRe Research med Torbjörn Sjölund som handledare. Från MCS har Sten Häggströms kunskap, engagemang och erfarenhet varit en ovärderlig och nödvändig tillgång i projektet.