Nyheter

Senaste

Jessica Gard Timmerfors får utmärkelsen Young Researcher´s Award, Gunnar Sundblads forskningsfond

2021-04-12

Jessica Gard Timmerfors får ta emot 400 000 kr från Stiftelsen Gunnar Sundblads forskningsfond när fonden för första gången delar ut utmärkelsen Young Researcher´s Award.

Stefan Svenssons krönika för nyhetsbrevet: "Pägg!"

2021-03-31

”Vad har du för handikapp?”… tja för att travestera på någon av Stig Helmer-filmerna… 51 år, närsynt som en mullvad och en kalufs som initialt och lättjefullt beskrevs som en ”coronaeffekt” men som idag, ivrigt påhejad av den chockade, begränsade omgivningen jag under rådande omständigheter kommer i kontakt med, har fått benämningen ”coronadefekt”.

INN-PRESSME - nytt stort EU-projekt inom biobaserade produkter

2021-03-24

Snabbare uppskalning och kommersialisering är målet med nytt EU-samarbete inom biobaserade produkter. I projektet ingår 27 olika organistaioner från nio europeiska länder med bland annat Sverige där MoRe Research Örnsköldsvik AB och RISE Processum är representerade. INN-PRESSME är ett projekt som kommer att utveckla återvinningsbara biologiskt nedbrytningsbara konsumtionsvaror som till exempel energi- och fordonslösningar och förpackningar.

 

Artikel publicerad om nya cellulosamaterial

2021-02-19

MoRe Research har i ett samarbete med KTH utvecklat en förenklad process för att framställa träfibrer med hög andel hemicellulosa, så kallad holocellulosa. Dessa fibrer har intressanta egenskaper då de är välbevarade, både kemiskt och mekaniskt, vilket innebär att de är särskilt passande för tillämpningar där hög styrka och styvhet är viktigt.

Nytt projekt i Örnsköldsvik: Panta på stan!

2021-02-19

Engångsartiklar behöver bli mer resurseffektiva för att vi ska kunna hantera den ökade mängden avfall som följer med vårt moderna levnadssätt med mat och dryck i farten. För att få en hållbar lösning som innebär ökad källsortering på allmänna platser har RISE startat ett projekt tillsammans med Bower och Örnsköldsviks kommun.

Anmälan till vårens provningsjämförelse för Eukalyptus

2021-02-18

Nu är det dags att anmäla sig till provningsjämförelse för PFI-kvarnen Eukalyptus. Provningsjämförelsen är öppen för alla.

Anna-Karin Söderlind - ny chef för Analysteknik

2021-01-21

I denna bistra vintervecka när temperaturen kryper ner mot minus 20 grader Celsius får vi gå in i värmen och välkomna MoRe Research nya avdelningschef för Analysteknik; Anna-Karin Söderlind. Robert Selling fortsätter på MoRe som … och av den anledningen tar Anna-Karin över rodret för avdelningen.

Stefan Svenssons julhälsning: Ljus

2020-12-22

Vintersolståndet har passerats, Jupiter och Saturnus står i konjunktion, stjärnhimlen syns över Örnsköldsvik för första gången sedan Tage Erlanders tid och månen reflekterar det ljus som för drygt åtta minuter sedan lämnade solsystemets centrum – ”Mitt i nyllet!” (Citat: Lena Nyman eller Baloo beroende på preferenser… och kanske ålder)

Nytt centrum för testbäddar inom bioekonomi

2020-11-12

Nu inleds satsningen på en unik testbäddsmiljö för kommersialisering av bioekonomins nya teknologier, produkter och tjänster. I en första fas byggs en flexibel pilothall med flera olika testbäddar i anslutning till RISE verksamheter i Örnsköldsvik.

Helhetslösning inom miljömätning med MoRe Research och ENA Miljökonsult

2020-10-30

MoRe Research och ENA Miljökonsult har inlett ett samarbete för att kunna erbjuda en smidig helhetslösning för miljömätningar, till exempel då myndighetskrav kräver en opartisk tredje part.