Nyheter

Senaste

Stefans ledare: Stairway to heaven

2021-06-23

Ibland skulle man vilja att allting bara stannade upp, att ögonblicket frös och att allt runtomkring oss för evigt skulle bestå som det är just nu.

Informationsmöte Papermaking Network

2021-06-23

Anmäl er till informationsmöte om Papermaking Network, 25 augustin kl 10. Papermaking Network startar hösten 2021 och riktar sig till skandinaviska massa- och pappersbruk. Vi kommer att fokusera på processfrågor där ni som medlem kan påverka de studier som kommer att bedrivas gemensamt.

Pernilla Karlsson ny forskare hos oss

2021-06-22

Pernilla Karlsson har börjat på MoRe i forskargruppen. Hon har flyttat upp från Skåne till Örnsköldsvik och kommer närmast från Tetra Pak. Vi hälsar henne varmt välkommen hit till oss och hoppas hon ska trivas.

Våra bemanningstider under sommaren

2021-06-22

Vi är som vanligt bemannade hela sommaren. Vill ni komma i kontakt med oss hittar ni kontaktpersoner här.

Samskapa teknik för samhällsnytta - Vinnova Civic Tech Sweden Almedalen

2021-06-18

Lyssna på diskussioner när projektet Panta på stan! tillsammans med 10 andra projekt diskuterar under ämnet: Samskapa teknik för samhällsnytta: Vinnova Civic Tech Sweden är arrangör för forumet under Almedalsveckan. Tid: 6/7 2021 13:15 - 16:15.

Panta på stan! - testperioden är i gång

2021-06-17

Nu är testperioden igång för projektet "Panta på stan!". Konsumenterna i Örnsköldsvik kan nu när de köper en take away-mugg på stan panta sin mugg. Nya källsorteringskärl är utplacerade också för att underlätta källsorteringen.

FENIX - samlingsnamn för RISE pilotparker

2021-06-17

MoRes pilotpark går nu under namnet FENIX som är samlingsnamnet för RISE pilotpark för massa-, papper- och förpackningstillverkning. Papperspiloterna FEX, XPM, Stratex mfl är nu under samma paraply som tillsammans kan bidra till utvecklingen inom produkt och process.

High Coast Innovation Park - Domsjöområdets nya namn och logga

2021-06-17

High Coast Innovation Park är det internationella samlingsnamnet för Domsjöområdet. Det sker mycket som är både unikt och världsledande på det här området och nu har det gjorts en satsning med att ta fram ett namn som också fungerar internationellt.

Jessica Gard Timmerfors får utmärkelsen Young Researcher´s Award, Gunnar Sundblads forskningsfond

2021-04-12

Jessica Gard Timmerfors får ta emot 400 000 kr från Stiftelsen Gunnar Sundblads forskningsfond när fonden för första gången delar ut utmärkelsen Young Researcher´s Award.

Stefan Svenssons krönika för nyhetsbrevet: "Pägg!"

2021-03-31

”Vad har du för handikapp?”… tja för att travestera på någon av Stig Helmer-filmerna… 51 år, närsynt som en mullvad och en kalufs som initialt och lättjefullt beskrevs som en ”coronaeffekt” men som idag, ivrigt påhejad av den chockade, begränsade omgivningen jag under rådande omständigheter kommer i kontakt med, har fått benämningen ”coronadefekt”.