Nyheter

Senaste

Natasja Andersson - ny kompetens på metallanalyser

2020-09-23

Natasja Andersson började hos oss på försommaren. Hon ska främst jobba med metallanalyser på analysteknik. Natasja har tidigare jobbat på flera industrilaboratorium, Domsjö Fabriker och Akzo Nobel. 

 

Informationsträff - Papermaking Network

2020-09-03

MoRe kommer att delta i ett nytt nätverk för pappersmakare tillsammans med RISE med start i höst. I höst bjuder vi in dig till den officiella starten för Papermaking Network, ett initiativ som samlar producenter och leverantörer av papper, förpackningar och tissue kring gemensamma utmaningar, potentiell samverkan men framförallt morgondagens möjligheter!

Chao Zheng - ny forskare på MoRe

2020-09-02

MoRes forskningsgrupp har nu förstärkts med kompetens inom skummade material som i dagsläget är ett intressant forskningsområde för MoRe. Så från första maj jobbar Chao Zheng på MoRe som forskare med särskild inriktning på utvecklingen av nya biobaserade skummade material.

Diana Reyes Forsberg - nyanställd forskare hos oss

2020-09-02

”Jag är colombiansk och har ett brett intresse för ämnen relaterade till biobaserade material, till exempel cellulosafibrer”, berättar Diana.  ”Doktorandstudier förde mig till norra Sverige, där jag är glad över att vara, fortsätter hon. ”Den kalla vintern kanske inte är det mest charmiga vädret för en colombiansk, men varma människor gör det till ett bra ställe att bo”, säger Diana glatt.

Lyckat doktorandprojekt om ny teknik för flisning

2020-08-19

Jessica Gard Timmerfors, doktorand vid Umeå universitets företagsforskarskola IDS, disputerar med sin avhandling "Wood Chips for Kraft and Sulfite Pulping - Evaluation of Novel Forest-Industrial Drum-Chipping Technology". Presentation fredag den 21/8, 10.15-13.15.

 

Frukostseminarium med RISE

2020-06-26

Lyssna på frukostseminarium med RISE och Valmet - de presenterar sin syn och arbetssätt med ny teknik inom Biomass Conversion. Anneli Sundman, Processum, och Francois Lambert, Valmet Sundsvall är presentatörer. Pia Wågberg, RISE modererar. Den 3 september, 9.00-10.00.

Stefans sommarkrönika - "Det finns inte ett moln på himlen... typiskt!"

2020-06-17

Jag är knappast den förste eller den siste som påstår att första halvåret har varit omtumlande. Vi bär alla på en oro att vi själva eller någon närstående ska drabbas, en känsla av ovisshet för de långsiktiga konsekvenserna och en klump i magen över att vi inte kan träffa de vi vill, när vi vill och under normala former.

Digital rundtur på MoRe

2020-06-10

Här får ni möjlighet att gå på en rundvandring hos oss på MoRe. Nu när vi behöver vara försiktiga med att träffa varandra så har vi filmat en rundvandring. Här visar vi delar av vår verksamhet; membranfiltrering och viskosverksamheten samt våra mikroskop.

Stöd till er verksamhet under pågående Corona-pandemi

2020-06-04

I en tid som denna har vi alla ett ansvar för våra medarbetare men också för att hålla verksamheten igång.

På MoRe, likväl som i övriga RISE, agerar vi efter riktlinjer utfärdade på basis av myndigheternas beslut och rekommendationer. Vi är också noga med att följa de riktlinjer ni, som kund eller samarbetspartner, har satt upp för ert företag eller organisation.

MoRe Research under pågående Corona-pandemi

2020-03-25

Corona-virusets spridning och dess effekter är omtumlande för oss alla i samhället. MoRe Research följer utvecklingen noga och tillämpar de riktlinjer som RISE ledning och beredskapsgrupp har satt, riktlinjer som löpande uppdateras; Riktlinjer.