Nyheter

Senaste

Nytt projekt i Örnsköldsvik: Panta på stan!

2021-02-19

Engångsartiklar behöver bli mer resurseffektiva för att vi ska kunna hantera den ökade mängden avfall som följer med vårt moderna levnadssätt med mat och dryck i farten. För att få en hållbar lösning som innebär ökad källsortering på allmänna platser har RISE startat ett projekt tillsammans med Bower och Örnsköldsviks kommun.

Anmälan till vårens provningsjämförelse för Eukalyptus

2021-02-18

Nu är det dags att anmäla sig till provningsjämförelse för PFI-kvarnen Eukalyptus. Provningsjämförelsen är öppen för alla.

Anna-Karin Söderlind - ny chef för Analysteknik

2021-01-21

I denna bistra vintervecka när temperaturen kryper ner mot minus 20 grader Celsius får vi gå in i värmen och välkomna MoRe Research nya avdelningschef för Analysteknik; Anna-Karin Söderlind. Robert Selling fortsätter på MoRe som … och av den anledningen tar Anna-Karin över rodret för avdelningen.

Stefan Svenssons julhälsning: Ljus

2020-12-22

Vintersolståndet har passerats, Jupiter och Saturnus står i konjunktion, stjärnhimlen syns över Örnsköldsvik för första gången sedan Tage Erlanders tid och månen reflekterar det ljus som för drygt åtta minuter sedan lämnade solsystemets centrum – ”Mitt i nyllet!” (Citat: Lena Nyman eller Baloo beroende på preferenser… och kanske ålder)

Nytt centrum för testbäddar inom bioekonomi

2020-11-12

Nu inleds satsningen på en unik testbäddsmiljö för kommersialisering av bioekonomins nya teknologier, produkter och tjänster. I en första fas byggs en flexibel pilothall med flera olika testbäddar i anslutning till RISE verksamheter i Örnsköldsvik.

Helhetslösning inom miljömätning med MoRe Research och ENA Miljökonsult

2020-10-30

MoRe Research och ENA Miljökonsult har inlett ett samarbete för att kunna erbjuda en smidig helhetslösning för miljömätningar, till exempel då myndighetskrav kräver en opartisk tredje part.

Carl Kempes stipendium utdelat för andra gången!

2020-10-28

Med start 2019 ska årligen "Carl Kempes stipendium" delas ut till stipendiater vid Örnsköldsviks gymnasiums Naturprogram årskurs 3.
Syftet är att premiera studenter som särskilt utmärker sig inom kemiämnet genom särskild kunskap, drivkraft och engagemang samt naturvetenskaplig nyfikenhet och flit.

Forskningschef Anna Svedberg: Vi ser ljust på framtiden!

2020-10-12

Genom att stärka vårt forskarteam tar vi facklan och fortsätter att leta efter ny kunskap för att möta upp samhällets krav på rena och resurssnåla processer och förnyelsebara material. Allt för att våra barn ska få en bra miljö att växa upp i.

Anmälan till höstens provningsjämförelser

2020-10-02

Nu är det dags att anmäla sig till provningsjämförelse för massa ISO-ljushet samt PFI-kvarnen Softwood. Provningsjämförelserna är öppen för alla.

Sven Norgren - senior forskare med papperskunskaper

2020-09-24

Vi på MoRe är glada över att Sven Norgren anslutit sig till MoRes forskningsgäng. Med hans gedigna forskarerfarenheter inom papper och massa hoppas vi att han ska vara en kraftkälla för att driva forskningen strategiskt framåt. RISE satsar inom bioekonomi och cirkulär ekonomi där cellulosa är en given beståndsdel.