Nyheter

Senaste

MoRe har möjligheter att utvärdera icke-träfibrer

2023-03-15

Med sin unika pilotkokeri har MoRe möjligheter att utvärdera fiberråvaror som halm, bambu och elefantgräs för massa, papper och kartong samt för andra produkter.

Ledare Nyhetsbrev; Nu kör vi!

2023-03-03

Det är en härlig tid i Örnsköldsvik för närvarande! Vart man än går så ser man stjärnor, alla med olika bakgrund och erfarenhet. Underbart… olikheter berikar!

Bidragen har förvisso väldigt olika karaktär men den gemensamma nämnaren är tydlig: deltagarna gör alltid sitt bästa och helheten blir en show som imponerar på såväl de som har förmånen att bevittna denna live som på de som får betrakta evenemanget på avstånd.

MoRe bidrar med material till utställning på Västerbottens museum

2023-03-01

Under 2023 med start den 4 mars börjar en utställning på Västerbottens museum i Umeå som heter "Hur många träd finns det i skogen?". Det är en historisk vandring som berättar hur människan använt träd. MoRe Research bidrar med nya material från skogen, en filtermask i cellulosa.

Save the date 3 maj: Nytt lopp på High Coast Innvoation Park

2023-02-27

I år arrangeras ett nytt motionslopp som heter Go for the Top! Ett gemensamt lopp för företagen inom High Coast Innovation Park på initiativ av MoRe Research, Sekab och Domsjö Fabriker. Premiären går av stapeln den 3 maj, klockan 11.30. Det är en satsning som dels främjar hälsan men det ger oss också en möjlighet att vara ute tillsammans.

Biodrivmedel – en högaktuell produkt som MoRe kan karaktärisera och analysera

2023-02-27

De råvaror som används i produktion för flytande biodrivmedel delas in i två befintliga kategorier, socker- eller stärkelsebaserade råvaror och råvaror som innehåller oljor och fetter. Det finns även två kategorier till; lignocellulosa och koldioxid och elektricitet men de är fortfarande under utveckling. Jordbruksrester och fiskrester kan också bli aktuella på sikt.

Extraktivämnen – ett viktigt område inom massaindustrin

2023-02-27

RISE har startat ett projekt om extraktivämnen för att stärka erbjudandet mot massaindustrin. Vi kartlägger för närvarande kompetenser, analysmöjligheter, kunskapsluckor, intressanta forskningsämnen samt viktiga samarbetsparters.

Innovationstjänster inom prototyp och process

2023-02-27

MoRe kan hjälpa till med nya idéer och innovationer i både produkter och processer. Vi arbetar tätt tillsammans med övriga RISE inom innovationsprocessen där vi med våra olika styrkor lotsar er som vill ha stöttning för era kreativa och nytänkande idéer. Ni kanske är i behov av prototypframställning eller vill testa en processidé?

MoRe kan identifiera fiberslag för EUTR

2023-02-27

För att förhindra handel av olagligt avverkad skog kom det en EU-lagstifning 2013 den så kallade EU:s timmerförordning (EU Timber Regulation, EUTR). Mer detaljerat innebär detta att varje företag som köper träprodukter från länder utanför EU är ansvariga för att garantera deras lagliga ursprung.

Filmen från Troëdsons forskningsfonds event - Hur vill vi använda vår skog?

2023-02-27

Lyssna till en debatt om skogen, som idag är en brinnande fråga för många. Vi vill kunna använda skogen som källa för mer hållbara material, bränslen och energi. Samtidigt som vi idag redan använder skogsråvaran i den befintliga skogssektorn och som bränsle till värmeverk. Titta på filmen från Troëdsons forskningsfonds event - Hur vill vi använda vår skog?

 

 

Rekryteringsmässa Bazaren på Waterfront

2023-02-01

16-17 februari mellan 10-16 kommer MoRe att finnas tillsammans med tre andra företag från High Coast Innovation Park på rekryteringsmässan Bazaren på Waterfront i Stockholm. Ni hittar oss i monter 47, tillsammans med Sekab, Domsjö Fabriker och Öviks Energi.