Vi vill informera våra besökare om att vår nuvarande webbplats www.more.se kommer att vara tillgänglig fram till den 31 mars 2025. Efter detta datum kommer våra erbjudanden och tjänster endast att finnas tillgängliga på RISE hemsida. MoRe Research nuvarande erbjudande hittar ni under Fiberlinjen.
Under hösten 2024 kommer MoRe Research AB Örnsköldsvik att bli helt integrerat med RISE Research Institutes of Sweden. Som ett viktigt steg i vår långsiktiga strategi kommer varumärket MoRe Research att fasas ut, vilket skapar en samlad och kraftfull plattform för att bättre möta våra kunders behov.
RISE Testbädd för Hållbara Skummaterial är inriktad på forskning och teknikutveckling kring lågdensitetsmaterial baserade på bioråvaror, restströmmar och återvunna material. Här har vi samlat olika kompetenser samt infrastruktur för uppskalning, förbehandling och analyser. Piloten ingår i Bioeconomy Arena.
Forskare Diana Reyes Forsberg har tillsammans med Nadine Hollinger, Jenny Bengtsson, Tahani Kaldeus, The Loop Factory publicerat en artikel som visar på att potentialen för att använda kasserade viskostextilier för att producera viskosfirer av hög kvalitet begränsas av cellulosans låga molekylvikt och dess ytterligare minskning i återvinningsprocessen.
Textilförbrukningen i världen är omfattande och fortsätter att växa med ökande befolkning, urbanisering och ekonomisk tillväxt. Textilindustrin inkluderar tillverkning av kläder, hemtextilier, tekniska textilier och mycket mer, vilket gör den till en av de största industriella sektorerna globalt sett.
Det är med stor glädje och ännu större framtidstro som vi meddelar att ”Carl Kempes stipendium” är utdelat. Stipendiet instiftades av Örnsköldsviks Industrigrupp och därtill hörande företag och medlemmar som en födelsepresent till Carl på hans 80-årsdag 2019.
MoRe Research arrangerar en kurs inom mätosäkerhet som riktar sig till laboratorietekniker och liknande yrkesgrupper. Syftet är att ge deltagarna ökad trygghet i tolkningen av resultatens tillförlitlighet inom deras yrkesområde och därigenom stå stadigare på marken i sin profession.
Den 30 januari tog Stefan Svensson, RISE, emot Ekmanmedaljen 2023 på Ekmandagarna 2024 anordnad av SPCI, Svenska Pappers- och Cellulosaingenjörsföreningen. Utdrag från motiveringen: "Stefan har under många år arbetat vid forskningslaboratoriet, alltid med nära kontakter med industrin. Hans arbetsområde har innefattat processförändringar som leder till förbättrad ekonomi, kvalitet, miljö och körbarhet."
Nu finns en film om Bioeconomy Arena där RISE samlar infrastruktur och förmågor för utveckling, uppskalning och kommersialisering av nya biobaserade produkter och lösningar. Genom industrinära samarbete byggs en flexibel innovationsmiljö från lab- till pilot- och demoskala byggts upp, där utveckling längs med hela värdekedjor möjliggörs.